Friss hírek

Binotto: Egyszeri alkalom a Ferrari idei küszködése

Az idei küszködés egyszeri alkalom a Ferrari Forma-1-es csapata számár – mondja Mattia Binotto, aki biztos benne, vissza fognak találni a győztesek útjára.

A Ferrari utoljára 2007-ben szerzett egyéni világbajnoki címet Kimi Räikkönen révén, az azóta eltelt években pedig többször is harcolhatott a végső győzelemért. Az idei év viszont a küszködésről szól a maranellóiak számára, a csapat ezért kőkeményen dolgozik azon, hogy összekapja magát.

A 2021-es szezonre egy vadonatúj motort fejleszt a Ferrari, a csapatnál viszont tudják, a világbajnoki cím megszerzésére leghamarabb 2022-ben lehet esélyük.

„Az elmúlt néhány évben harcolhattunk jó párszor a győzelmekért és a vb-címekért. De voltak már győzelem nélküli idényeink, mint az 1990-es, vagy az 1994-es” – mondta Mattia Binotto a Sky Italiának.

„A 2020-as most egy különösen nehéz év. Nemcsak a problémáink miatt, hanem a koronavírus-járvány miatt is. Nem tudunk akkorát fejlődni, amekkorát reméltünk.”

„A 2022-es szezon is közeledik a teljesen új generációs autókkal, és ebbe a projektbe hamarosan rengeteg energiát kell belefektetnünk. Szóval mint szezon, a 2020-as egy kivétel marad.”

Sokak szerint a Ferrari legfőbb problémáját most a V6-os erőforrás jelenti, mellyel tavaly még trükközött a csapat, az FIA szigorításai miatt viszont idén erre nincs lehetősége.

Az olasz újságíró, Carlo Vanzini korábban megkérdőjelezte azt is, hogy Binotto alkalmas-e arra, hogy kihúzza a Scuderiát a csávából.

„Korábban dühös voltam a felvetésed miatt” – mondta most erre reagálva a Ferrari csapatfőnöke.

„De úgy hiszem, hogy az asztalt ököllel csapkodni nem megoldás. Elvetettük a projektet. Rossz megközelítést választottunk. A korona pedig „lefagyasztott” és megbüntetett bennünket.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!