Friss hírek

Binotto: Egyszeri alkalom a gumikkal való küszködésünk

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto szerint az olasz istálló küszködése kivételes Belgiumban, és a spái versenypálya karakterisztikájának tudható be.

Az olasz csapat kiábrándító formát nyújtott a szezon eddigi versenyein is, a Belga Nagydíjon azonban alulmúlták önmagukat: Charles Leclerc a 13., Sebastian Vettel pedig csak a 14. rajthelyet szerezte meg Spa-Francorchamps-ban.

Mattia Binotto csapatfőnök már a pénteki szabadedzések után elárulta, küszködnek a Pirelli abroncsaival, a szombati időmérőt követően pedig úgy fogalmazott, nem gondolja azt, hogy ennyire visszaestek, egyszeri szenvedésről van szó.

„A probléma ezzel a hétvégével van összefüggésben. Nem sikerült megértenünk, hogyan bírjuk működésre a gumikat” – mondta a Ferrari csapatfőnöke a Sky Italiának.

„Elvégre ez ugyanaz az autó, mint az elmúlt pár versenyen, akárcsak riválisaink esetében. Szóval van valami, ami nem működik nálunk, mivel hátrébb vagyunk, mint kellene.”

„Emellett nagyobb aerodinamikai terhelést választottunk a versenyt szem előtt tartva, ahol eső lehet. Azért, hogy valami mással próbálkozzunk, mint riválisaink, beáldozva egy kicsit az időmérőt. Ezt láttuk az egyenesekben, az első és a harmadik szektorban is.”

A Ferrari sportigazgatója, Laurent Mekies hozzátette: „Meg kell értenünk azt, hogy hol gyökerezik az a probléma, amely miatt ennyire kiestünk a működési tartományból.”

„Mélyre kell ásnunk, hogy megértsük a dolgokat, hogy még egyszer ne forduljon elő ilyesmi.”

Bár Charles Leclerc korábban azt mondja, az esőben csak még jobban kijöhetnek a Ferrari problémái, Mekies szerint a vizes pálya tartogathat meglepetéseket számukra.

„Az, aki hátulról rajtol, mindig üdvözöl valami olyat, ami változtathat a sorrendet. Szóval igen, jobb lesz, ha növeli az izgalmakat az eső. Emellett változtattunk a beállításokon is a verseny érdekében, nagyobb terhelést tettünk az autóra.”

Arra a kérdésre, hogy a csapat ismét kockáztatni fog-e a versenyen, a szakember így felelt: „Igen, abszolút.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!