Binotto elárulta, miért nem lepi meg a Mercedes formajavulása - F1VILÁG.HU

Binotto elárulta, miért nem lepi meg a Mercedes formajavulása

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto szerint egyáltalán nem meglepő, hogy a Mercedes ennyire feljavult az idény végére – elmondása szerint ebben szerepet játszik az is, hogy ők már jó ideje nem fejlesztik idei versenyautójukat.
FERRARI F1 GP BARCELLONA DOMENICA 22/05/2022 credit @Scuderia Ferrari Press Office Mattia Binotto

A Mercedes George Russell révén megnyerte a szombati sprintfutamot, miközben Lewis Hamilton a 3. helyen ért célba Interlagosban. A két ezüstnyíl közé Carlos Sainz férkőzött be, miközben Charles Leclerc a 6. helyen ért célba. A Mercedes már a legutóbbi versenyeken is erős formát mutatott, a mai futamot pedig pilótái az első sorból kezdhetik meg. 

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto összességében elégedett saját teljesítményükkel, elmondása szerint vasárnap is lesz néhány remek küzdelem a pályán.

„Mexikóban voltak olyan nehézségeink, amik itt – legalább mostanáig – nem merültek fel” – magyarázta a szakember. „És voltak problémáink az erőforrással, amik itt nincsenek. A szombati sprint egyfajta előétel volt ahhoz, amit vasárnap látni fogunk. A gumik degradációja fontos tényező lesz, akárcsak a stratégia. Az biztos, hogy több kiállás lesz egynél. Úgy gondolom, vár ránk néhány remek csata vasárnap.”

Binotto beszélt arról is, mivel a Ferrari egy ideje már nem fejleszti idei autóját, nem meglepő, hogy a Mercedes egyre közelebb kerül hozzájuk.

„Szombaton egy nagyon erős Mercedest láthattunk úgy a tempót, mint a degradációt tekintve. Mi már egy ideje a jövő évi autóra fókuszálunk, nagyon hamar leálltunk a 2022-es versenygép fejlesztésével, miközben ők még fejlesztéseket vittek pályára az Egyesült Államokban és Mexikóban is. Ezért nem meglepő, hogy fejlődtek, és gyorsak. Ugyanakkor viszont egyértelmű az is, hogy jövőre nem csupán két csapat fog csatázni egymással.”

Binotto beszélt arról is, meglepte őt az, hogy a 4. helyen befutó Max Verstappen nem engedte el maga mellett csapattársát, Sergio Perezt, aki jelenleg Leclerc-rel vív nagy csatát az egyéni összetett 2. helyéért.

„Nagyon meglepett, hogy a Red Bullok nem cserélték fel a pozíciókat. Számomra nagyon egyértelműnek tűnt, de ők nem lépték meg. Talán nekik is van nehézségük olykor azzal, hogy hallgassanak rájuk a versenyzők. A második helyért folytatott küzdelem fontos – úgy a gyártóknak, mint a versenyzőknek. Egy olyan idény után, mint amilyet Charles teljesített, és ahogy kezdte, a második hely remek cél, és foglalkozunk is vele. Mindent megteszünk azért, hogy eredményes legyen.”

„Szerintem Max azért rakta fel ma a közepes gumikat, hogy legyen új lágy keveréke vasárnapra. A második edzésen láthattuk, hogy a piros gumik jobban működnek a közepeseknél, láttuk ezt Charles esetében. Meglátjuk, vasárnap hogyan viselkednek majd, és ki tudja jobban kihasználni őket.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Binotto elárulta, miért nem lepi meg a Mercedes formajavulása
Alonso a vétkes, megbüntették a versenybírók
Hamilton: Norrisnak be kellett volna sorakoznia mögém
Sainz Alonsót kritizálja, Leclerc-től elnézést kér
Leclerc szerint Sainz átlépte a határt a sprintfutamon
Norris csalódott a hiba miatt, ráadásul a McLaren tempója sem volt jó

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!