Friss hírek

Binotto elárulta, mit vár Sainztól az év második felében

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elárulta, azt várja versenyzőjétől, Carlos Sainztól a szezon második felében, hogy jól össze tudja majd rakni a hétvégéit – ezáltal pedig remek eredményeket érhet majd el.

A spanyol pilóta idén szerződött a maranellói istállóhoz, a csapatváltás ellenére azonban kiváló teljesítményre volt képes. Mégsem lehet teljesen elégedett, hiszen sokszor becsúsztak hibák, amik komoly hatással voltak a versenyeire.

Sainz ennek ellenére 83 pontot gyűjtött eddig – többet, mint csapattársa, Charles Leclerc.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke azt mondta, lenyűgözte őt a rutinos pilóta eddigi teljesítménye, ugyanakkor fontos lenne, hogy a szezon hátralévő részében tökéletes versenyhétvégéi legyenek.

„Amit én várom tőle az év második felében, azt már szerintem ő maga is elmondta. Eddig nem volt képes jól összerakni egy teljes versenyhétvégét, szóval mindig voltak hibák itt-ott” – mondta Binotto. „Legyen szó akár az időmérőről, akár a rajtról vagy a versenyről.”

„Szóval azt várom tőle, hogy folytatni fogja a tanulást a csapattal és az autóval kapcsolatban. És remélhetőleg hamarosan össze fog rakni egy egész hétvégét, ami szerintem fontos számára.”

Binotto kifejtette, Sainz idei kiváló teljesítménye egyáltalán nem okozott meglepetést számukra, mivel alaposan kiértékelték az elmúlt néhány szezonban látottakat.

„Nem vagyok meglepve, mert amikor döntöttünk és ajánlatot tettünk neki, rengeteg elemzést végeztünk, és tudtuk, hogy ő egy erős versenyző, és tudtuk, hogy a versenyeken nagyon jó és nagyon következetes.”

„Emellett pedig gyors is volt, ezt bizonyította, mióta az F1-ben van. Nem szabad elfelejtenünk, hogy első szezonjában a Toro Rossónál Max [Verstappen] csapattársa volt, és nagyon jól helytállt.”

„Ha pedig megnézzük a tavalyi évét Lando [Norris] oldalán, láthatjuk, hogy nagyon jól szerepelt – és tudjuk, Lando mennyire erős versenyző.”

„És idén is bizonyítja mindezt, szóval nem lepett meg bennünket az erőssége és a gyorsasága.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!