Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd élőben a Szaúd-Arábiai Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Binotto elismerte, a pole megszerzése után jobb eredményt vártak Bakuban

Bőven vannak pozitívumai az Azeri Nagydíj hétvégéjének a Ferrari Forma-1-es csapata számára, Mattia Binotto csapatfőnök ugyanakkor elismerte, a kiemelkedő időmérő után egy kicsit jobb eredményre számítottak.

Charles Leclerc Monaco után Bakuban is rajtelsőséget szerzett, Carlos Sainz pedig az 5. helyről vágott neki a múlt vasárnapi versenynek.

A csapatnál persze tudták, a futamon nehéz lesz a győzelemért harcolniuk, titkon azonban bíztak a dobogóban. Leclerc végül a 4. helyen ért célba, míg Sainzot a 8. pozícióban intette le a kockás zászló.

„Nem ez volt a legjobb versenyünk. Azt hiszem, egy kicsit többet vártunk az időmérő után” – mondta Mattia Binotto csapatfőnök. „Nehéz verseny volt, több területen sem voltunk tökéletesek. Az eredmény az, ami, és mint általában, most is tanultunk egy leckét.”

„Vannak dolgok, amikben fejlődhetünk, ebben biztos vagyok. Azt gondolom, továbbra is van előttünk két autó, melyek erősebbek nálunk – ez nem is kérdés. Nagyszerű volt, hogy itt és Monacóban is megszereztük a rajtelsőséget, de nem hinném, hogy ez tükrözi a valós teljesítményünket.”

„Viszont fejlődünk. Fejlődünk, mert tanulunk az autóval kapcsolatban, és jobban kiaknázzuk, mint az idény elején. És tudjuk, hogy lesz néhány fejlesztés is a jövőben. Összességében azt gondolom, itt tartunk most, ugyanakkor jobb tempóra számítottunk az időmérő alapján.”

„Összességében ez egy jó hétvége volt azért, emelt fővel, pozitív érzésekkel távozhatunk. Megszereztük a pole-t szombaton, ami szerintem kiemelkedő – sorozatban másodszor. Ez is mutatja a csapat és az autó fejlődését.”

„És a harmadik helyen állunk a konstruktőri bajnokságban – csak 2 pont az előnyünk, de ez is a fejlődést mutatja. Azt gondolom, vannak pozitívumai a hétvégének, de nem kérdés, hogy sokat tanulhatunk is belőle.”

A Forma-1 mezőnye jövő hétvégén Franciaországba látogat, majd két ausztriai verseny következik. Binotto pedig fogadkozik, megpróbálnak jobb eredményeket elérni ezeken.

„A következő hetekben három verseny követi egymást. A csapat koncentrált lesz, pozitív, és megpróbálunk jobbak lenni a folytatásban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!