Költségplafon-ügy

Binotto elismerte, aggasztó a Ferrari gyenge tempója

Rendkívül aggasztónak tartja a Ferrari Forma-1-es csapatfőnöke, Mattia Binotto, hogy sorozatban három verseny óta nem tudnak elég gyorsak lenni ahhoz, hogy erőből a győzelemért harcoljanak. A szakember szerint a jövő hétvégi Olasz Nagydíj előtt mélyreható elemzésekre lesz szükség.

A Ferrarinál a szombati időmérő után abban bíztak, méltó ellenfelei lehetnek Max Verstappennek és a Red Bullnak Zandvoortban, hiszen a kvalifikáción mindkét autójukkal 1 tizedmásodpercen belül végeztek a hollandhoz képest. A vasárnapi futamon viszont a Ferrari versenytempója elmaradt a várakozásoktól, Charles Leclerc pedig csak a 3. helyen ért célba, miután George Russell is elé tudott keveredni.

Csapattársa, Carlos Sainz rosszabbul járt, ő csupán a 8. helyen végzett, miután egy rendkívül problémás versenyt teljesített, amiben bizony szerepet játszott az is, hogy a Ferrari újra hibát követett el a bokszban: egész egyszerűen nem álltak készen az abroncsok akkor, amikor először kerékcserére hívták a spanyolt.

Hirdetés
 

Binotto mégis azt mondja, nem ez a legaggasztóbb számukra, hanem az, hogy autójuk már megint nem volt elé gyors ahhoz, hogy a győzelemért harcoljon. 

„Nem gondolom, hogy a stratégián múlt ez a verseny. Magyarország és Belgium után itt sem voltunk elég gyorsak a versenyen” – ismerte el Binotto az F1TV-nek a leintés után. „Ha nincs gyors autód, vagy elég gyors autód, akkor nehéz versenyeket nyerni és jó eredményt elérni.”

„Szóval a mai verseny után az első aggasztó dolog számunkra a tempó, az autó sebessége és teljesítménye. Hogy három verseny óta miért nem tudjuk kihozni azt a potenciált az autóból, aminek benne kellene lennie. Ez a legaggasztóbb dolog számunkra.”

„Ami a stratégiát illeti, kétségkívül elszúrtuk Carlos első kerékcseréjét, túl későn hívtuk ki, a szerelők még nem álltak készen, ami elég sok pozíciójába került. És aztán elég balszerencsések voltunk Charles-lal, hiszen épp azt követően küldték be a biztonsági autót, hogy megejtettük a kiállását, és ez nem könnyítette meg a versenyét.”

„De összességében engem leginkább az autó tempója aggaszt a mai verseny után.”

Binotto arról is beszélt, mi okozhatta a meglehetősen látványos tempókülönbséget Leclerc és Sainz között.

„Könnyen lehet, hogy Carlos autója megsérült a rajtnál, amikor koccant Lewisszal [Hamilton]. Még meg kell vizsgálnunk és ki kell elemeznünk, mert lehet, hogy nem ez a megfelelő válasz. De ez is kétségkívül olyasvalami, aminek utána kell járnunk.”

Leclerc a mai eredmény után ugyan visszaszerezte a 2. helyet az egyéni pontversenyben, hátránya azonban 109 pontra nőtt a tabellán Max Verstappennel szemben. George Russell viszont mindössze 13 ponttal van lemaradva Leclerc-től.

„A Mercedes kétségkívül nagyon gyors jelenleg, és ez is az aggasztó dolgok közé tartozik, hiszen zárkóznak fel, talán 30 ponttal vannak lemaradva tőlünk. Gyorsabbak voltak a versenyen, mi pedig nem vagyunk elég gyorsak, és mivel most Monza következik, ahol a COVID után újra lehetnek rajongók, ami nagyszerű, muszáj kielemeznünk, hogy és megértenünk, hogy három verseny óta miért nem vagyunk elég gyorsak.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Binotto elismerte, aggasztó a Ferrari gyenge tempója
Ekkor lesz az F1-es időmérő Japánban, ne maradj le!
Vettel második hazai versenyeként éli meg a Japán Nagydíjat
Alonso egy „furcsa” napon végzett az első helyen Japánban

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!