Ferrari: Eljön még Leclerc ideje - F1VILÁG.HU

Ferrari: Eljön még Leclerc ideje

HIRDETÉS
Mattia Binotto, a Ferrari F1-es csapatfőnöke szerint versenyzőjét, Charles Leclercet csak megerősíti az Osztrák Nagydíjon átélt kudarca.
Charles Leclerc during the FIA Formula One World Championship 2019 in Spielberg, Austria on June 30, 2019 // Philip Platzer/Red Bull Content Pool // AP-1ZTAR97511W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Habár a Ferrari óvatosan nyilatkozott a hétvégi esélyeit illetően, Leclerc megszerezte a pole pozíciót az Osztrák Nagydíjon, majd a versenyen is magabiztosan vezetett – egészen addig, míg 2 körrel a futam vége előtt Max Verstappen, a Red Bull pilótája megelőzte őt. 

Az előzés szabályszerűsége vitatott volt, ám a versenybírák végül úgy határoztak, nem veszik el Verstappentől a győzelmet. 

Leclerc rendkívül csalódott volt a futamot követően – ezt nem is titkolta, a monacói ugyanis a pezsgőzésen sem vett részt a dobogón. 

Binotto szerint Leclerc hamar túlteszi magát az eseten, és inkább erőt fog meríteni belőle – alig várja már ugyanis, hogy megszerezze első F1-es diadalát. 

„Nem hiszem, hogy elment a kedve, már a következő versenyre készül. És ami történt, az még inkább hajtja őt afelé, hogy megszerezze első F1-es győzelmét” – mondta a csapatfőnök.

„Biztosan nem boldog a verseny végkimenetele miatt. Az időmérő után még nagyon optimista volt, és az első körök után szuverén módon vezette a futamot. De – és ez a jó a sportunkban – a kockás zászló csak a futam végén van, előtte pedig bármi megtörténthet.”

„Ő egyszerűen csak előrefelé néz, és örül a következő kihívásnak. Nagyon éhezik már az első győzelmére, ezért azt gondolom, hogy az ő ideje is jönni fog – inkább előbb, mint később.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!