Binotto elosztja technikai igazgatói feladatait a Ferrarinál

SPIELBERG,AUSTRIA,29.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, qualification. Image shows executive director Mattia Binotto (Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber - For editorial use only. Image is free of charge.
Fotó: Red Bull
Már a Monacói Nagydíj óta átalakított struktúrával működik a Ferrari Forma-1-es csapata – Mattia Binotto leginkább a csapatfőnöki feladatokra fókuszál, a technikai részleg munkáját három mérnök koordinálja.

Binotto sokáig technikai igazgatóként dolgozott a Ferrarinál, januárban azonban csapatfőnökké nevezték ki. Az már akkor világossá vált, az olasz szakember nem fog tudni két pozícióban is helytállni, ezért a Ferrari házon belül komoly átszervezésekbe kezdett.

Azt maga Binotto is elismerte többször, már nem igazán helytálló, hogy ő a Ferrari technikai igazgatója, korábbi feladatait ugyanis felosztották házon belül.

„Amióta engem kineveztek csapatfőnöknek, más dolgokat is átszerveztünk, mert fontos, hogy technikai oldalról megkapjam a szükséges támogatást. Ez már nem ugyanaz a csapat, és az sem teljesen igaz, hogy kettős szerepem van” – magyarázta a napokban a szakember.

Hivatalosan egyébként eddig nem árultak el semmit az új struktúráról, ám az F1VILÁG.HU úgy értesült, a jövő hétvégi Német Nagydíjon megosztanak néhány információ az olaszok.

Például azt, hogy a korábban főtervezőként tevékenykedő Simone Resta visszatér Maranellóba! A szakember tavaly májusban távozott az Alfa Romeóhoz, ahol egészen mostanáig technikai igazgatóként dolgozott. A svájci-olasz istálló aztán a héten bejelentette, távozik a csapattól, helyét Jan Monchaux veszi át.

Úgy tudni, a Monacói Nagydíj óta Mattia Binotto már nem igazán tevékenykedik technikai igazgatóként a Ferrarinál, feladatait szétosztották. Az F1VILÁG.HU értesülései szerint a kasztniért Enrico Cardile, az aerodinamikáért David Sanchez, a motorrészlegért pedig Corrado Iotti felel – munkájukat pedig afféle karmesterként koordinálja Binotto. Azt egyelőre nem tudni, hogy a visszatérő Restát milyen feladatokkal látják el.

A Ferrarinál egyébként egy olyan struktúra kialakításán fáradoznak, mely hosszabb távon is hatékonyan működhet Maranellóban. Ennek komoly jelentősége lesz hamarosan, hiszen 2021-ben jelentősen megváltoznak a Forma-1 szabályai, a végleges regulákat pedig idén októberben hozzák nyilvánosságra.

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Németországban vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be a hockenheimi eseményekről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Maradj még, olvasd el ezeket is!

Kapcsolódó cikkek

Friss hírek

 

 

 

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!