Binotto elosztja technikai igazgatói feladatait a Ferrarinál

SPIELBERG,AUSTRIA,29.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, qualification. Image shows executive director Mattia Binotto (Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber - For editorial use only. Image is free of charge.
Fotó: Red Bull
Már a Monacói Nagydíj óta átalakított struktúrával működik a Ferrari Forma-1-es csapata – Mattia Binotto leginkább a csapatfőnöki feladatokra fókuszál, a technikai részleg munkáját három mérnök koordinálja.

Binotto sokáig technikai igazgatóként dolgozott a Ferrarinál, januárban azonban csapatfőnökké nevezték ki. Az már akkor világossá vált, az olasz szakember nem fog tudni két pozícióban is helytállni, ezért a Ferrari házon belül komoly átszervezésekbe kezdett.

Azt maga Binotto is elismerte többször, már nem igazán helytálló, hogy ő a Ferrari technikai igazgatója, korábbi feladatait ugyanis felosztották házon belül.

„Amióta engem kineveztek csapatfőnöknek, más dolgokat is átszerveztünk, mert fontos, hogy technikai oldalról megkapjam a szükséges támogatást. Ez már nem ugyanaz a csapat, és az sem teljesen igaz, hogy kettős szerepem van” – magyarázta a napokban a szakember.

Hivatalosan egyébként eddig nem árultak el semmit az új struktúráról, ám az F1VILÁG.HU úgy értesült, a jövő hétvégi Német Nagydíjon megosztanak néhány információ az olaszok.

Például azt, hogy a korábban főtervezőként tevékenykedő Simone Resta visszatér Maranellóba! A szakember tavaly májusban távozott az Alfa Romeóhoz, ahol egészen mostanáig technikai igazgatóként dolgozott. A svájci-olasz istálló aztán a héten bejelentette, távozik a csapattól, helyét Jan Monchaux veszi át.

Úgy tudni, a Monacói Nagydíj óta Mattia Binotto már nem igazán tevékenykedik technikai igazgatóként a Ferrarinál, feladatait szétosztották. Az F1VILÁG.HU értesülései szerint a kasztniért Enrico Cardile, az aerodinamikáért David Sanchez, a motorrészlegért pedig Corrado Iotti felel – munkájukat pedig afféle karmesterként koordinálja Binotto. Azt egyelőre nem tudni, hogy a visszatérő Restát milyen feladatokkal látják el.

A Ferrarinál egyébként egy olyan struktúra kialakításán fáradoznak, mely hosszabb távon is hatékonyan működhet Maranellóban. Ennek komoly jelentősége lesz hamarosan, hiszen 2021-ben jelentősen megváltoznak a Forma-1 szabályai, a végleges regulákat pedig idén októberben hozzák nyilvánosságra.

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS