Binotto: Én szégyellem magam, hogy nem változtatunk a gumikon

SPIELBERG,AUSTRIA,29.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, qualification. Image shows executive director Mattia Binotto (Ferrari). Photo: GEPA pictures/ Daniel Goetzhaber - For editorial use only. Image is free of charge.
Fotó: Red Bull
A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto azt mondja, szégyelli magát, hogy végül nem tették jobbá a Forma-1-et azzal, hogy a szezon második felére visszahozzák a Pirelli tavalyi abroncsait.

A száguldó cirkusz csapatai az Osztrák Nagydíj helyszínén egyeztettek arról múlt pénteken, hogy az idei gumiproblémák után a nyári szünetet követően visszatérjenek-e a 2018-ban használt abroncsokra.

Mint ismert, a Pirelli az idei évre módosított gumijain: a futófelület 0,4 mm-rel vékonyabb lett, hogy így előzzék meg a szemcsésedés okozta problémákat, emellett pedig változott az abroncsok működési tartománya is.

Emiatt számos csapat – köztük a Ferrari és a Red Bull – komoly gumikezelési problémákkal küszködik, ellentétben például a Mercedesszel, mely szinte tökéletesen ráfejlesztette autóját az idei gumikra.

A pénteki szavazáson azonban végül nem sikerült többségbe kerülni a változást akaróknak – így a szezon további részére is maradnak az idei gumik.

Az F1VILÁG.HU úgy tudja, 5 csapat szavazott a változtatás mellett, 5 pedig ellene: a Ferrari, az Alfa Romeo, a Haas, a Red Bull és a Toro Rosso szerették volna azt, hogy visszatérjenek a 2018-as gumik.

Mattia Binotto csapatfőnök elárulta, csalódott, mert így szorosabbá tudták volna tenni a küzdelmeket – ami természetesen a Forma-1 érdeke is.

„A vasárnapi verseny remek csatát hozott. Általában akkor vannak jó küzdelmek, amikor nincs olyan autó, amely kiemelkedik a mezőnyből – ez a hétvége tehát ebből a szempontból nagyszerű volt” – mondta a szakember.

„Viszont azt gondolom, ezen a hétvégén a gumikkal kapcsolatos döntéssel egy óriási lehetőséget szalasztottunk el. Véleményem szerint az egész F1-nek tennie kellene valamit. Van, hogy rengeteget egyeztetünk, de aztán nem cselekszünk.”

„Szóval nagyon szégyellem magam, hogy nem változtattuk meg a gumik specifikációját a szezon hátralévő részére, mert az egy hatalmas lehetőség lett volna arra, hogy valahogy összerázzuk a mezőnyt.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!