Friss hírek

Binotto: Erősebb ellenfeleink vannak, mint bármikor korábban

Sokkal keményebb ellenfelekkel kell manapság megküzdenie a Ferrari Forma-1-es csapatának, mint bármikor korábban – ezt mondta a minap Mattia Binotto, az olasz istálló csapatfőnöke, aki szerint évekbe telhet, mire a Scuderia újra dominálhat a száguldó cirkuszban.

A Ferrari számára kiábrándítóan alakul a 2020-as idény, és nem sok esély van arra, hogy a 2022-ben érkező új szabályok előtt újra a győzelmekért harcolhat majd a csapat.

Binotto szerint az évek során nem a Ferrari lett gyengébb a Forma-1-ben, hanem a riválisok erősödtek meg rendkívüli módon.

„Természetesen ez egy nehéz időszak számunkra, de a Ferrarinál mindenki hisz a Forma-1-ben, és jó látni, hogy ennyire összetartóak vagyunk az idei nehéz évben” – mondta a Ferrari csapatfőnöke.

„A Ferrari mindig része volt a Forma-1-nek, és a Ferrari nagyon sokáig itt lesz még a királykategóriában. Azt gondolom, hogy manapság sokkal komolyabb a versengés. Rendkívül komoly ellenfeleink vannak, a szervezetek és a fejlesztések nívója sokkal magasabban van.”

„A technológiai kihívások korábban is rendkívül komplexek voltak, ezen a téren semmi sem változott. A különbség, hogy sokkal erősebb ellenfelei vannak a Ferrarinak, és a mezőny sokkal szorosabban összeállt.”

Binotto hozzátette, egyik napról a másikra nem fognak újra a győzelmekért harcolni, így további türelemre lesz szükség.

„Időbe telik előre lépni. Akkoriban Michael Schumacherrel is 6 évbe telt, mire domináltunk, a Red Bull Racingnek és a Mercedesnek is évekbe telt, mire felépítették saját érájukat.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!