Friss hírek

Binotto furcsa üzenete Leclercnek: „Megbocsátunk!”

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elárulta, miért mondta azt a vasárnapi Olasz Nagydíjat megnyerő Charles Leclercnek a csapatrádión, hogy „megbocsájtunk.”

A monacói versenyző a Belga Nagydíj után Monzában is a pole pozícióból rajtolva győzött – annak ellenére, hogy a Mercedes versenyzői, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas komoly nyomást neheztek rá.

Leclerc ellentmondást nem tűrő teljesítményt nyújtva elsőként szelte át a célvonalat, ezt követően pedig Binotto, a csapatfőnök első mondata az volt hozzá, ’Oggi sei perdonato’, azaz ’megbocsátunk’.”

A leintés után sokan elkezdtek találgatni, mire is utalt Binotto, és végül mindenki arra a következtetésre jutott, feltehetően a szombati időmérőn kialakult kavarodásról van szó.

Leclerc ugyanis hiába szerezte meg a pole-t, a Ferrarinál nem teljesen voltak elégedettek, Sebastian Vettel ugyanis csak 4. lett, a kvalifikáció végén pedig a német nem tudott mért kört futni, annyira feltorlódott a mezőny, és a pilóták már nem értek fel gyorskörükre.

A történtek Vettel úgy nyilatkozott, a Q3-ban ő lett volna az, aki szélárnyékot kap csapattársától, ám Leclerc végül mögé került, és csak a hátsó egyenesben előzte vissza a németet – végül azonban lecsúsztak a gyorskörről.

„Én kaptam volna a szélárnyékot. A Q3-ban először én adtam szélárnyékot, a második etapban pedig én kaptam volna. De nyilván túl sokat vártunk, szóval nem volt elég idő. Nem vagyok elégedett” – mondta az időmérő után Leclerc.

Binotto verseny utáni rádióüzenete pedig a megerősítése annak, volt némi feszültség házon belül a kvalifikáció után.

A ’megbocsátunk’ rádióüzenettel kapcsolatban a Ferrari csapatfőnöke később a médiának azt mondta: „Azt jelenti, bármi is történt az elmúlt napokban, amit megvitattunk – és ami hármunk között marad –, végül jó munkát végzett.”

„Így mondtam el neki azt, hogy elégedettek vagyunk azzal a munkával, amit végzett.”

Arra a kérdésre, hogy a történtek lesznek-e hatással a csapaton belüli dinamikára, Binotto a Ferrari motorhome-jában – oldalán a két versenyzővel – azt mondta, Vettel már továbblépett, habár előfordulhatnak még problémák.

„Nem fogja befolyásolni a dolgokat. Először is, a dolgot megvitattuk házon belül, lehetnek eltérő vélemények, a végkifejlet pedig kétségkívül egy nagyon furcsa helyzetet eredményezett mindenki számára.”

„Szerintem a legfontosabb az volt, amit Sebastian elsőként mondott, hogy lapozzunk, és előre tekintsünk. Azt gondolom, ezek a srácok nagyszerűek, és számíthatok rájuk. Szóval nem lesz hatással ránk, ebben biztos vagyok.”

„Ez persze nem jelenti azt, hogy nem fog ismét megtörténni, mert soha nem tudhatjuk. Mindig van miből tanulni, ezért fontos, hogy ezúttal is így tegyünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!