Kattints és kövesd velünk az Orosz Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Binotto örülne, ha Vettel a Mercedeshez szerződne

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto cáfolta, hogy Sebastian Vettel azért távozik a 2020-as év végén a csapattól, mert kedvezőtlen ajánlatot tettek a németnek. A szakember állítja, a koronavírus-járvány kitörésééig a négyszeres világbajnok megtartása volt a prioritás számukra. Binotto azt mondja, Vettel miatt örülne annak, ha a rutinos versenyző a Mercedeshez szerződne.

A Ferrari néhány hete jelentette be, a 2020-as év végén nem hosszabbítja meg Vettel lejáró szerződését, azóta pedig az is kiderült, a német helyét a McLarentől érkező Carlos Sainz veszi át.

A Marca című lapnak adott interjújában Binotto cáfolta azokat a híreket, melyek szerint Vettel nem volt elégedett azzal az ajánlattal, amivel a Ferrari előállt, és végül ezért távozik.

„Ez nem igaz. Az az egyszerű helyzet állt elő, hogy megváltoztak a dolgok. Most egy új ciklust akarunk, és a vízióink az időzítés szempontjából nem egyeztek. Nem az ajánlatunk milyenségéről, vagy a szerződés hosszáról volt szó” – mondta a szakember, utalva arra, hogy a járvány kitörése a Ferrari jövőbeli terveire is hatással volt.

Binotto hozzátette: „A Ferrari több szempontból is imádja Vettelt: versenyzőként és egyénként is. Tagja a csapatunknak, a projektünknek, és az ilyen döntések nyilván nem könnyűek. Seb volt az első választásunk, de aztán jött a koronavírus, és a helyzet sok mindent megváltoztatott.”

A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet a Forma-1-et is a feje tetejére állította: nem elég, hogy nem indulhatott el a 2020-as bajnokság, de a jelentős szabályváltozások bevezetését is el kellett napolni, és komoly költségcsökkentő intézkedésekre volt szükség.

„Megváltozott az is, ahogy hozzáálltunk a helyzethez, és nehéz belső felülvizsgálatokra volt szükség. És pontosan ezt is tettük.”

Binotto azt mondja, örülne annak, ha Vettel maradna a Forma-1-ben – akár a Mercedes színeiben.

„Hallottam pletykákat, hogy a Mercedeshez kerülhet, és személy szerint nagyon örülnék is neki.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!