Binotto örülne, ha Vettel a Mercedeshez szerződne

GP GERMANIA F1/2019 - DOMENICA 28/07/2019 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Sebastian Vettel Ferrari
Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto cáfolta, hogy Sebastian Vettel azért távozik a 2020-as év végén a csapattól, mert kedvezőtlen ajánlatot tettek a németnek. A szakember állítja, a koronavírus-járvány kitörésééig a négyszeres világbajnok megtartása volt a prioritás számukra. Binotto azt mondja, Vettel miatt örülne annak, ha a rutinos versenyző a Mercedeshez szerződne.

A Ferrari néhány hete jelentette be, a 2020-as év végén nem hosszabbítja meg Vettel lejáró szerződését, azóta pedig az is kiderült, a német helyét a McLarentől érkező Carlos Sainz veszi át.

A Marca című lapnak adott interjújában Binotto cáfolta azokat a híreket, melyek szerint Vettel nem volt elégedett azzal az ajánlattal, amivel a Ferrari előállt, és végül ezért távozik.

„Ez nem igaz. Az az egyszerű helyzet állt elő, hogy megváltoztak a dolgok. Most egy új ciklust akarunk, és a vízióink az időzítés szempontjából nem egyeztek. Nem az ajánlatunk milyenségéről, vagy a szerződés hosszáról volt szó” – mondta a szakember, utalva arra, hogy a járvány kitörése a Ferrari jövőbeli terveire is hatással volt.

Binotto hozzátette: „A Ferrari több szempontból is imádja Vettelt: versenyzőként és egyénként is. Tagja a csapatunknak, a projektünknek, és az ilyen döntések nyilván nem könnyűek. Seb volt az első választásunk, de aztán jött a koronavírus, és a helyzet sok mindent megváltoztatott.”

A koronavírus-járvány miatti kényszerszünet a Forma-1-et is a feje tetejére állította: nem elég, hogy nem indulhatott el a 2020-as bajnokság, de a jelentős szabályváltozások bevezetését is el kellett napolni, és komoly költségcsökkentő intézkedésekre volt szükség.

„Megváltozott az is, ahogy hozzáálltunk a helyzethez, és nehéz belső felülvizsgálatokra volt szükség. És pontosan ezt is tettük.”

Binotto azt mondja, örülne annak, ha Vettel maradna a Forma-1-ben – akár a Mercedes színeiben.

„Hallottam pletykákat, hogy a Mercedeshez kerülhet, és személy szerint nagyon örülnék is neki.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései