Binotto: Háromszor is elpróbáltam, mit fogok mondani Vettelnek... - F1VILÁG.HU

Binotto: Háromszor is elpróbáltam, mit fogok mondani Vettelnek…

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto újabb részleteket árult el azzal a bizonyos telefonhívással kapcsolatban, melyben közölte Sebastian Vettellel: 2021-ben már nem tart igényt a szolgálataira.
MUGELLO CIRCUIT, ITALY - SEPTEMBER 12: Charles Leclerc, Ferrari, Sebastian Vettel, Ferrari, and Mattia Binotto, Team Principal Ferrari with the Pirelli Pole Position Award for Ferrari's 1000th race during the Tuscany GP at Mugello Circuit on Saturday September 12, 2020, Italy. (Photo by Charles Coates / LAT Images)

A Ferrari még tavasszal jelentette be, nem hosszabbítja meg a német versenyző idén lejáró szerződését, helyét pedig Carlos Sainz veszi át.

Azóta kiderült az is, Vettel marad a Forma-1-ben, és a jövőre már Aston Martin néven szereplő Racing Pointnál folytatja pályafutását.

Azt is tudni lehetetett már korábban, a koronavírus-járvány miatt Mattia Binotto telefonon közölte vele a rossz hírt, az olasz Sky Sportnak nyilatkozva pedig a csapatfőnök most elárulta, nagyon nehéz dolga volt, és többször is elpróbálta, mit fog majd mondani a négyszeres világbajnoknak.

„Igen, meg tudom erősíteni, otthon voltam, és mielőtt felhívtam őt, fejben háromszor is elpróbáltam, hogy mit fogok neki mondani, és hogyan” – mondta Binotto.

„A Sebbel kapcsolatos döntés nem volt egyszerű, hiszen imádjuk őt azért, amilyen, ahogy viselkedett, és amit adott a csapatnak az évek során.”

„Viszont eljön az idő, amikor fontos a tisztánlátás annak érdekében, hogy döntéseket tudj hozni a jövőre vonatkozóan. Közel vagyunk az új, 2022-es technikai ciklushoz, és van egy csapat, amely minden téren épülőben van. Feladataink és céljaink vannak hosszú- és középtávon, és precíz, racionális érveken keresztül találja meg az ember az erőt ahhoz, hogy meghozzon bizonyos döntéseket.”

Binotto azt mondja, nem igaz az sem, hogy Vettel kinyomta a telefont, a német pilóa ugyanis ennél jóval intelligensebb.

„Hogy Seb letette-e a kagylót? Nem, nem tette le, ő egy nagyon intelligens ember, egy csodálatos személyiség. Ezt bizonyítja az a viselkedés is, amit fenntartott az idei szezon során a rengeteg nehézség közepette. Soha nem volt negatív, mindig proaktívan állt a munkához, ő egy nagyon tiszteletre méltó ember.”

A Ferrari csapatfőnöke kifejtette, meggyőződése, hogy a Ferrari 2021-től egy nagyon ütőképes párossal rendelkezik majd, Charles Leclerc és Carlos Sainz előre fogják vinni a csapatot a jövőben.

Hirdetés

„Azt gondolom, Charles izgatottsággal tölti el a rajongókat és a csapatot is azzal, ahogy az időmérőn pazar köridőket ér el, és ahogy előz, vagy éppen védekezik a versenyeken. Enzo Ferrari nagyon kedvelte volna őt!” – mondja Binotto.

„Ami Carlost illeti, én személy szerint egy vezető egyéniségnek, egy kemény munkásnak tartom őt, aki összeáll a mérnökeivel, és mindig többet és többet akar. Habár fiatal, már sok éve itt van a Forma-1-ben, és az eredmények eléréséhez soha nem volt rest tanulni.”

„Momentán tényleg a versenyzők jelentik a legkisebb problémát számunkra: Charles fejlődik, a nehézségek időszakában soha nem volt kritikus, a nehéz pillanatokban fejlődik, segíteni akar, és hozzájárul a csapat erősödéséhez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!