Friss hírek

Binotto: Háromszor is elpróbáltam, mit fogok mondani Vettelnek…

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto újabb részleteket árult el azzal a bizonyos telefonhívással kapcsolatban, melyben közölte Sebastian Vettellel: 2021-ben már nem tart igényt a szolgálataira.

A Ferrari még tavasszal jelentette be, nem hosszabbítja meg a német versenyző idén lejáró szerződését, helyét pedig Carlos Sainz veszi át.

Azóta kiderült az is, Vettel marad a Forma-1-ben, és a jövőre már Aston Martin néven szereplő Racing Pointnál folytatja pályafutását.

Azt is tudni lehetetett már korábban, a koronavírus-járvány miatt Mattia Binotto telefonon közölte vele a rossz hírt, az olasz Sky Sportnak nyilatkozva pedig a csapatfőnök most elárulta, nagyon nehéz dolga volt, és többször is elpróbálta, mit fog majd mondani a négyszeres világbajnoknak.

„Igen, meg tudom erősíteni, otthon voltam, és mielőtt felhívtam őt, fejben háromszor is elpróbáltam, hogy mit fogok neki mondani, és hogyan” – mondta Binotto.

„A Sebbel kapcsolatos döntés nem volt egyszerű, hiszen imádjuk őt azért, amilyen, ahogy viselkedett, és amit adott a csapatnak az évek során.”

„Viszont eljön az idő, amikor fontos a tisztánlátás annak érdekében, hogy döntéseket tudj hozni a jövőre vonatkozóan. Közel vagyunk az új, 2022-es technikai ciklushoz, és van egy csapat, amely minden téren épülőben van. Feladataink és céljaink vannak hosszú- és középtávon, és precíz, racionális érveken keresztül találja meg az ember az erőt ahhoz, hogy meghozzon bizonyos döntéseket.”

Binotto azt mondja, nem igaz az sem, hogy Vettel kinyomta a telefont, a német pilóa ugyanis ennél jóval intelligensebb.

„Hogy Seb letette-e a kagylót? Nem, nem tette le, ő egy nagyon intelligens ember, egy csodálatos személyiség. Ezt bizonyítja az a viselkedés is, amit fenntartott az idei szezon során a rengeteg nehézség közepette. Soha nem volt negatív, mindig proaktívan állt a munkához, ő egy nagyon tiszteletre méltó ember.”

A Ferrari csapatfőnöke kifejtette, meggyőződése, hogy a Ferrari 2021-től egy nagyon ütőképes párossal rendelkezik majd, Charles Leclerc és Carlos Sainz előre fogják vinni a csapatot a jövőben.

„Azt gondolom, Charles izgatottsággal tölti el a rajongókat és a csapatot is azzal, ahogy az időmérőn pazar köridőket ér el, és ahogy előz, vagy éppen védekezik a versenyeken. Enzo Ferrari nagyon kedvelte volna őt!” – mondja Binotto.

„Ami Carlost illeti, én személy szerint egy vezető egyéniségnek, egy kemény munkásnak tartom őt, aki összeáll a mérnökeivel, és mindig többet és többet akar. Habár fiatal, már sok éve itt van a Forma-1-ben, és az eredmények eléréséhez soha nem volt rest tanulni.”

„Momentán tényleg a versenyzők jelentik a legkisebb problémát számunkra: Charles fejlődik, a nehézségek időszakában soha nem volt kritikus, a nehéz pillanatokban fejlődik, segíteni akar, és hozzájárul a csapat erősödéséhez.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!