Binotto izgatottan várja már, hogy Sainz csatlakozzon - F1VILÁG.HU

Binotto izgatottan várja már, hogy Sainz csatlakozzon

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto izgatottan várja már, hogy Carlos Sainz csatlakozzon az istállóhoz. A fiatal spanyol Sebastian Vettel helyét veszi majd át jövőre.
GP GRAN BRETAGNA  F1/2020 -  VENERDÌ 31/07/2020  credit: @Scuderia Ferrari Press Office Mattia Binotto

Sainz Charles Leclerc csapattársa lesz a következő idénytől kezdve a Ferrarinál, az olasz istálló így egy meglehetősen fiatal versenyzőpárossal kíván visszatérni a győztesek útjára.

Az persze tény, ez az út meglehetősen rögös lesz az új szabályok 2022-es érkezéséig, Binotto azonban azt mondja, mindent megtesznek azért, hogy lefektessék a sikeres jövő szolid alapjait.

A Ferrari csapatfőnöke azt mondja, izgatottan várja már, hogy Sainz csatlakozzon Leclerc-hez.

„Nagyon izgatott vagyok. Meghoztuk a döntésünket, és szerintem jól választottunk. Nagyon örülök, hogy Carlos csatlakozik a csapathoz, nagyon elégedett vagyok a felállásunkkal” – mondta a szakember.

„Mindketten nagyon fiatalok, kezdenek tapasztaltabbá válni. Nemcsak a győzelemre hajtunk, hanem egy hosszú ciklusra. Szeretnénk szolid alapokat lefektetni. Márpedig, amikor egy istálló szolid alapokra törekszik, és egy fiatal csapattal teszi mindezt, akkor nemcsak a mérnökökkel és technikusokkal kapcsolatban kell ilyen döntést hoznia, hanem a versenyzőkkel kapcsolatban is.”

Sebastian Vettel hat szezon után távozik majd a Ferraritól, jövőre pedig az Aston Martin F1-es csapatánál folytatja. Binotto elárulta, nagyon örül annak, hogy a négyszeres világbajnok marad a száguldó cirkuszban.

„Nagyon-nagyon örülök. Azt gondolom, maga a tény, hogy nagyon korán döntést hoztunk, és nagyon korán kommunikáltuk felé, lehetőséget adtunk neki, hogy ülést találjon magának. És az, hogy sikerült helyet találnia, az számunkra is egy siker.”

„Szóval nagyon örülök neki, mint versenyzőnek, mint egyénnek, és örülök a Forma-1 szempontjából is, mert azt gondolom, fontos, hogy Sebastiant megtartottuk a cirkuszban. Azt gondolom, ez nagy eredmény.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Binotto izgatottan várja már, hogy Sainz csatlakozzon
Norris: Nem vagyunk még a Red Bull szintjén
Így áll az F1-es pontverseny az imolai hétvége után
Leclerc az F1Világnak: Különleges lesz újra azokon az utcákon versenyezni, ahol gyerekként még busszal jártam!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!