Binotto: Jól tettük, hogy hagytuk nyerni Vettelt Szingapúrban

Sebastian Vettel, Ferrari, Singapore 2019, trophy, kiss
Fotó: Scuderia Ferrari
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto szerint helyesen döntöttek akkor, amikor engedték nyerni a Szingapúri Nagydíjon Sebastian Vettelt, ez a győzelem ugyanis nagyon jót tett a német önbizalmának.

Vettel a 3. helyen haladt a szingapúri éjszakai versenyen a futamot vezető csapattárs, Charles Leclerc, valamint Lewis Hamilton mögött, ám elsőként hajtott a bokszba, hogy elévághasson a Mercedes világbajnok versenyzőjének.

A stratégia olyan jól sikerült, hogy Vettel nemcsak Hamiltont, de Leclerc-t is megelőzte, és végül megnyerte a versenyt.

Bár Vettel számos hibát elkövetett a 2019-es szezon során, és nem tudott a világbajnoki címért harcolni, Binotto szerint a négyszeres világbajnok teljesítménye jelentősen feljavult a szezon második felére, ehhez pedig kellett a szingapúri győzelem.

„A szezon elején nem érezte jól magát az autóban, főleg a fékstabilitással küszködött” – mondta Binotto.

„Azt gondolom, a kihívás, amit Charles támasztott felé, remek mérce is volt számára, hiszen egy ilyen gyors csapattárs némi fejfájást okozott neki. Ahhoz pedig, hogy fejlődjön, mindig nagyon elemző a hozzáállása. Ebből a szempontból nem az érzelmek vezérlik, nézi az adatokat, összehasonlítja a szektorokat, megnézi, hol gyorsabb, vagy éppen lassabb.”

„A szezon első felében nagy nyomás alatt versenyzett. És szerintem nagyon jól reagált az idény második felében. A szingapúri győzelem kulcsfontosságú volt számára – nemcsak a győzelem maga, hanem a bizalom is a csapatban. Tudta, hogy számíthat a csapat segítségére, ha szükséges.”

„De azt gondolom, jó döntés volt, és megfelelő volt az időzítés, hogy hagytuk győzni.”

A Ferrarinak a szezon második felére sikerült jelentősen javítania versenyautóján, mely a kanyarokban is egyre versenyképesebbé vált. Ez pedig Vettelnek is lökést adott, akinek a nyári szünet előtt átlagos rajtpozíciója 3,7 volt, ez az évad második felére 2,5-re csökkent.

„Amikor nagy volt az önbizalma az autóban, szerintem nagyon gyors volt” – mondta Binotto.

„Ha pedig a versenytempót nézzük, az hasonló, mint Charles-é, aki viszont az időmérőkön volt gyorsabb. Szóval remekül teljesített Sebastian az év második felében – remekül reagált a nehezen alakult idénykezdetre.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Stájer Nagydíj TV-közvetítései