Binotto: Jól tettük, hogy hagytuk nyerni Vettelt Szingapúrban - F1VILÁG.HU

Binotto: Jól tettük, hogy hagytuk nyerni Vettelt Szingapúrban

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto szerint helyesen döntöttek akkor, amikor engedték nyerni a Szingapúri Nagydíjon Sebastian Vettelt, ez a győzelem ugyanis nagyon jót tett a német önbizalmának.
Sebastian Vettel, Ferrari, Singapore 2019, trophy, kiss

Vettel a 3. helyen haladt a szingapúri éjszakai versenyen a futamot vezető csapattárs, Charles Leclerc, valamint Lewis Hamilton mögött, ám elsőként hajtott a bokszba, hogy elévághasson a Mercedes világbajnok versenyzőjének.

A stratégia olyan jól sikerült, hogy Vettel nemcsak Hamiltont, de Leclerc-t is megelőzte, és végül megnyerte a versenyt.

Bár Vettel számos hibát elkövetett a 2019-es szezon során, és nem tudott a világbajnoki címért harcolni, Binotto szerint a négyszeres világbajnok teljesítménye jelentősen feljavult a szezon második felére, ehhez pedig kellett a szingapúri győzelem.

„A szezon elején nem érezte jól magát az autóban, főleg a fékstabilitással küszködött” – mondta Binotto.

„Azt gondolom, a kihívás, amit Charles támasztott felé, remek mérce is volt számára, hiszen egy ilyen gyors csapattárs némi fejfájást okozott neki. Ahhoz pedig, hogy fejlődjön, mindig nagyon elemző a hozzáállása. Ebből a szempontból nem az érzelmek vezérlik, nézi az adatokat, összehasonlítja a szektorokat, megnézi, hol gyorsabb, vagy éppen lassabb.”

„A szezon első felében nagy nyomás alatt versenyzett. És szerintem nagyon jól reagált az idény második felében. A szingapúri győzelem kulcsfontosságú volt számára – nemcsak a győzelem maga, hanem a bizalom is a csapatban. Tudta, hogy számíthat a csapat segítségére, ha szükséges.”

„De azt gondolom, jó döntés volt, és megfelelő volt az időzítés, hogy hagytuk győzni.”

A Ferrarinak a szezon második felére sikerült jelentősen javítania versenyautóján, mely a kanyarokban is egyre versenyképesebbé vált. Ez pedig Vettelnek is lökést adott, akinek a nyári szünet előtt átlagos rajtpozíciója 3,7 volt, ez az évad második felére 2,5-re csökkent.

„Amikor nagy volt az önbizalma az autóban, szerintem nagyon gyors volt” – mondta Binotto.

Hirdetés

„Ha pedig a versenytempót nézzük, az hasonló, mint Charles-é, aki viszont az időmérőkön volt gyorsabb. Szóval remekül teljesített Sebastian az év második felében – remekül reagált a nehezen alakult idénykezdetre.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!