Bahreini Nagydíj
GP EMILIA ROMAGNA F1/2020 -  VENERDÌ 30/10/2020  
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Mattia Binotto

Binotto jövőre még több versenyt hagy ki

Binotto jövőre még több versenyt hagy ki

Nem lesz ott a hétvégi Török Nagydíjon, is jövőre is több versenyt kihagy majd a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto.

Arról már mi is beszámoltunk korábban, hogy a szakember a szezon hátralévő versenyeiből kihagy majd néhányat, ám most egy interjúban megerősítette, az a terve, hogy jövőre is több időt tölt majd a csapat maranellói központjában.

Feladatait már a most hétvégi Török Nagydíjon a sportigazgató, Laurent Mekies veszi át.

„Ami a szerepkörömet illeti, egy megfelelő egyensúlyt kell találnom a gyárban és a pályán elvégzendő feladatok között” – mondta Binotto.

„A gyárban folyó munka nagyon fontos. Szóval idén nem leszek ott pár futamon, már Törökországban sem. És ez jövőre még gyakrabban előfordul majd.”

A Forma-1 vezetősége kedden jelentette be a jövő évi, 23 futamos versenynaptárat, Binotto pedig beszélt arról is, a rengeteg verseny komoly kihívások elé állítja az F1 csapatait.

„Az egyre több és több futammal meg kell hoznunk bizonyos döntéseket. A logisztika, a szerelőink és a mérnökök beosztása sokkal komplikáltabbá válik.”

„Be kell vezetnünk egy bizonyos rendszert a pályán dolgozó személyzettel, csak így lehet fenntartani a hatékonyságot és a koncentrációt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!