Friss hírek

Binotto „könnyű egyeztetésekre” számít Sainzcal a folytatásról

Még a 2022-es idény kezdete előtt megpróbál szerződést hosszabbítani Carlos Sainzcal a Ferrari Forma-1-es csapata – erről az istállót irányító Mattia Binotto beszélt.

Sainz tavaly szerződött a patinás olasz csapathoz, szerződése pedig a 2022-es idény végéig szól a maranellóiaknál.

A spanyol pilóta remekül szerepelt az elmúlt idényben, az egyéni bajnokságot az 5. helyen zárta, és több pontot tudott gyűjteni, mint csapattársa, Charles Leclerc.

Hirdetés
 

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke azt mondja, a következő hetekben szeretne leülni Sainzcal, hogy egyeztessenek a folytatásról.

„Azt hiszem, az utolsó versenyen is mondtam már, hogy a téli időszakban fogjuk megvitatni szerződésének meghosszabbítását” – mondta Binotto. „Le fogunk ülni, és próbáljuk megérteni a helyzetet. Azt gondolom, nagyon jól szerepelt az elmúlt idény során, nagyon elégedettek vagyunk azzal, hogy beilleszkedett, és ahogy teljesített a pályán és a versenyhétvégék során.”

„Szóval nem kétséges, hogy le fogunk ülni, és próbálunk megállapodásra jutni. Ez is része lesz a téli időszaknak.”

Binotto kifejtette, még nem kezdtek bele a tárgyalásokba, de nem számít arra, hogy nehezen mennek majd az egyeztetések.

„Szeretnék leülni vele, még nem kezdtük meg az egyeztetéseket. Nem tudom azt sem, hogy mi van az ő fejében, mint versenyző. Szóval ma még nem tudok választ adni. Először szeretném tudni, mennyire elégedett, szeretném, ha értékelné a szezont, és aztán közösen megnézzük majd a jövőt.”

„Szerintem könnyű egyeztetés lesz, efelől nincs kétségem. De mivel még nem kezdtünk bele, nem tudok válaszolni.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!