Binotto: Leclerc legalább 40 pontot veszített balszerencse miatt - F1VILÁG.HU

Binotto: Leclerc legalább 40 pontot veszített balszerencse miatt

HIRDETÉS
Nagyon elégedett Charles Leclerc idei teljesítményével a Ferrari Forma-1-es csapata, noha a monacói versenyző végül alulmaradt új csapattársával, Carlos Sainzcal szemben.
Formula One F1 - Monaco Grand Prix - Circuit de Monaco, Monte Carlo, Monaco - May 22, 2021 The car of Ferrari's Charles Leclerc is recovered after he crashed in qualifying Pool via REUTERS/Sebastien Nogier

Míg Sainz végül az 5. helyen zárta az idei bajnokságot, Leclerc csak 7. lett a végelszámolásnál, Mattia Binotto ugyanakkor azt mondja, elégedett a monacói teljesítményével, szerinte ugyanis a fiatal pilóta ismét sokat fejlődött az évad során.

„Nagyon elégedett vagyok azzal a fejlődéssel, amit elért az idei szezonban. Mindig nagyon gyors volt az időmérőn, még a bajnokság utolsó szakaszában is remek tempót mutatott, amikor Carlos egy kicsit talán nagyobb kihívás elé állította őt” – mondta a Ferrari csapatfőnöke.

Binotto a Monacói Nagydíjat, illetve a hungaroringi viadalt emelte ki, ahol a fiatal pilóta rengeteg pontot veszített.

„Nem szabad elfelejtenünk, hogy volt néhány alkalom – például Monaco és Budapest –, amikor nem szerzett pontot. Úgy vélem, versenyzőként balszerencsés volt ezen alkalmakkor.”

„Nehéz megmondani, hol végezhetett volna ezeken a versenyeken, de vélhetően legalább 40 pont hiányzott a végén. Szóval ezek nélkül sokkal előrébb végezhetett volna a bajnokságban.”

A Binotto által említett 40 extra ponttal Leclerc a 4. helyen végezhetett volna a pontversenyben – megelőzve a Red Bull pilótáját, Sergio Perezt.

„Ezért is mondom azt, hogy csak pozitívan tudom értékelni az idei szezonját. Még jobban megtanulta, hogyan kell bánni a gumikkal, hogyan kezeljen versenyhelyzeteket, és hogyan menedzselje a versenytempót. Szóval igazán elégedett vagyok azzal a fejlődéssel, amit elért.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!