Friss hírek

Binotto: Leclerc nem lesz „első számú” 2021-ben

Nem lett „első számú” versenyző a Ferrarinál Charles Leclerc azt követően, hogy Sebastian Vettel távozott az istállótól – mondta Mattia Binotto csapatfőnök.

Leclerc 2019-ben csatlakozott az olasz csapathoz, és már első évében két futamgyőzelmet is szerzett, és előkelőbb helyen végzett a tabellán, mint négyszeres világbajnok csapattársa, Vettel.

A monacói tavaly ugyancsak jobb formát mutatott a németnél, aki a szezon végén távozott a Ferraritól. Vettel helyét idén Carlos Sainz veszi át, Mattia Binotto pedig leszögezte, a spanyol ugyanolyan feltételek mellett versenyezhet majd, mint Leclerc.

„Nincs semmi olyan Charles szerződésében, hogy ő lenne a vezér” – mondta Binotto. „Ők ketten szabadon versenyezhetnek a pályán.”

„Azt gondolom, ami fontos, hogy ne ártsanak maguknak, ez teljesen világos. De azonos feltételek állnak rendelkezésükre a szezon elején.”

A Ferrari tavaly mindössze a 6. helyen zárt a konstruktőri bajnokságban, a csapat pontjainak közel háromnegyedét Leclerc szerezte. Binotto arra számít, Sainz nagyban hozzájárul majd a csapat szerepléséhez 2021-ben.

„Fontos, hogy két olyan versenyzőnk legyen, aki szállítja az eredményeket, illetve nagyon jól teljesít a futamokon, hogy annyi pontot szerezzünk, amennyit csak lehet. Tudom, hogy azzal, ha jól szereplünk a konstruktőrök között, a két versenyzőnk jól szerepel az egyéni értékelésben is.”

„Remélem, és teljesen biztos vagyok abban, hogy Carlos segíteni fog bennünket abban, hogy jobbak legyünk a gyártók versenyében, és jobbak legyünk csapatként.”

A Ferrari csapatfőnöke azt mondja, lenyűgözte őt Sainz elmúlt években mutatott fejlődése, főleg az egykörös tempót tekintve.

„Ő egy gyors és nagyon erős versenyző” – mondta. „Ha megnézzük a 2020-as szezonját, az egy nagyon jó idény volt. Az időmérőn még gyorsabb volt – ha az elmúlt éveket nézzük, a kvalifikáció nem volt az erőssége. De 2020-ban az időmérőkön is nagyon erős volt.”

„És a futamokon is nagyon ütőképes, egyike azoknak, akik a legtöbbször befejezik a futamot, ráadásul általában javít is a rajtpozíciójához képest.”

„Arra számítok, hogy nagyszerű csapattárs lesz Charles számára is. Szerintem remekül kijönnek majd egymással. És arra számítok, hogy ő egy nagyon kemény munkás lesz majd. Hogy vezetni fogja a csapatot. Azt várom tőle, hogy segítsen a csapat fejlődésében, hogy erősebbek legyünk a jövőben.”

„És szerintem nem kell 2022-ig várnunk – már 2021-ben profitálni fogunk abból, hogy ő csatlakozik a Ferrarihoz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!