Binotto: Legalább egy autóval mindent kihoztunk a csomagunkból... - F1VILÁG.HU

Binotto: Legalább egy autóval mindent kihoztunk a csomagunkból…

HIRDETÉS
Vegyes eredményekkel zárta a Forma-1-es Brit Nagydíjat Silverstone-ban a Ferrari csapata: miközben Charles Leclerc dobogóra állt, a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel végigszenvedte a hétvégét.
GP GRAN BRETAGNA  F1/2020 -  VENERDÌ 31/07/2020  credit: @Scuderia Ferrari Press Office Mattia Binotto

Leclerc már az időmérőn is remekelt: a várakozásokon felül teljesítve a 4. rajtkockát szerezte meg, a futamon pedig profitált Valtteri Bottas defektjéből, és egy helyet előrelépve a 3. pozícióban ért célba.

Csapattársa, Sebastian Vettel nehéz hétvégén van túl: pénteken műszaki problémák miatt rengeteg pályaidőt veszített, autójából pedig képtelen volt kihozni a maximumot.

„Vegyes eredmények. Pozitívum Charles dobogós eredménye. A remek szombati időmérő után tökéletes volt a versenyen, kifogástalan munkát végzett a gumikezelésben” – dicsérte a monacóit Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke.

„A negatívum Sebastian eredménye. Ezúttal sem volt elégedett az autójával. Ki kell elemeznünk az adatokat, hogy kiderítsük, miért.”

„Gondosan felkészültünk erre a hétvégére, a szokásosnál alacsonyabb aerodinamikai leszorítóerő-konfigurációval érkeztünk a szimulációk, illetve a szélcsatornában elvégzett fejlesztések alapján, és ez kifizetődött.”

„Sokat dolgoztunk a gumikezelésen is, ami kritikus tényező volt ezen a versenyen, ahogy azt láthattuk az utolsó néhány körben is. Charles jó munkát végzett, türelmesen hallgatott a mérnökökre, és óvta a gumikat az egész versenyen.”

Binotto azt mondja, mindent megtesznek azért, hogy a jövő hétvégi 70. évfordulós Nagydíjon is jól szerepeljenek, amit ugyanezen a pályán rendeznek meg.

„Ezen a versenyen – legalább egy autóval – mindent kihoztunk a csomagunkból, habár még mindig messze vagyunk a céljainktól. Most a következő hétvégére fókuszálunk, amikor is ugyanezen a pályán fogunk versenyezni. Jól fel fogunk készülni, és mindent megteszünk azért, hogy még több pontot gyűjtsünk, mint most.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!