Binotto: Lehet, hogy nem a baleset miatt volt gond az autóval - F1VILÁG.HU

Binotto: Lehet, hogy nem a baleset miatt volt gond az autóval

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto szerint jó esély van rá, hogy Charles Leclerc szombati balesete nem áll összefüggésben azzal, hogy a monacói versenyző nem tudott rajthoz állni a vasárnapi Monacói Nagydíjon.
GP MONACO F1/2021 - SABATO 22/05/2021 
 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc

Leclerc a pole pozícióból kezdhette volna meg a szezon ötödik versenyét, ám a rajtrácsra vezető körében műszaki hibára panaszkodott, és végül nem tudott elrajtolni hazai pályáján.

A monacói pilóta a tegnapi időmérőn csúnyán összetörte autóját, a Ferrari azonban alaposan átvizsgálta azt, és vasárnap megerősítették, hogy a váltó nem sérült meg az ütközésben.

Mattia Binotto csapatfőnök azt mondja, nem is a váltóval volt probléma ma, hanem a hajtáslánc egy elemével – a pontos okokat viszont még ki kell deríteniük.

„Még alaposan ki kell elemeznünk a történteket, de nem a baleset során megsérült oldallal volt probléma” – mondta Mattia Binotto a versenyt követően. „Szóval a bal oldali kardántengellyel volt gond, könnyen lehet, hogy egyáltalán nincs összefüggésben a balesettel. De még meg kell értenünk pontosan.”

„Kétségtelen, hogy balszerencsés dolog, nem örülünk neki, hiszen mégiscsak egy megbízhatósági probléma. Nem arról van szó, hogy kockáztattunk a váltóval, attól teljesen független. De meglátjuk, mi történt, próbáljuk megérteni. Ez egy lecke volt számunkra.”

„Ami most meghibásodott, az nem egy olyan alkatrész, ami megsérült a balesetben. Az ellentétes oldalon volt, nem cseréltük ki. A váltó teljesen rendben volt. Ki kell elemeznünk, jelenleg nincs még válaszunk erre.”

Mközben Leclerc el sem tudott rajtolni, csapattársa, Carlos Sainz a 2. helyen ért célba. Binotto azt mondja, nagyon örülnek ennek, mint ahogy annak is, hogy autójuk ennyire versenyképes volt Monte-Carlóban.

„Azt gondolom, sok pozitívuma van a hétvégének, Carlos megszerezte első dobogós eredményét a csapattal. Az autó általános teljesítménye ugyancsak pozitívum, Charles-lal a győzelemért harcolhattunk volna a mai versenyen. És Charles ott volt a dobogós ceremónián, szóval a csapatszellem nagyszerű, egységesek vagyunk. Charles nyilván csalódott, mégis odajött ünnepelni Carlost és a csapatot.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!