Binotto Maranellóban ül le beszélni Vettellel és Leclerckel - F1VILÁG.HU

Binotto Maranellóban ül le beszélni Vettellel és Leclerckel

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elárulta, amint visszatérnek Maranellóba, alaposan átbeszélik majd a vasárnapi Brazil Nagydíjon történteket.
Sebastian Vettel Ferrari

A Scuderia számára kiábrándító véget ért az interlagosi verseny, Sebastian Vettel és Charles Leclerc ugyanis a futam hajrájában egymással ütköztek. A Ferrari így pont nélkül távozott Brazíliából.

A csapatot irányító Mattia Binotto a verseny után érthetően csalódottan nyilatkozott, ám nem kívánt belemenni abba, hogy elkezd ujjal mutogatni egyik vagy másik versenyzőre.

A legfontosabb szerinte az, hogy a versenyzők érezzék, nem helyes, ami történt.

„Nem a pénzbírságról szól ez a dolog, vagy arról, hogy ki a hibás. Úgy gondolom, szabadon harcolhattak ezen a versenyen. És tudták ezt” – mondta a szakember a futam után.

„Az oka ennek az volt, hogy bebiztosítottuk már a második helyünket a konstruktőri bajnokságban, az egyéni pontversenyben pedig saját pozíciójukért harcoltak. De az, hogy ’szabadon harcolhatnak’, nem jelenti azt, hogy buta akciókat csinálhatnak, főleg egymás között, két Ferrari között. Ami engem illet, nekem a mostani egy buta akció volt.”

Binotto hozzátette, Maranellóban elemzik majd ki részletesen a vasárnap történteket, ahol közösen leülnek a versenyzőkkel, és átbeszélik, mit kellett volna másképp csinálni.

„Még nem foglalkoztam vele. Nem is akarom megtenni most. Úgy gondolom, hogy amikor a pillanat hevében értékelünk, rossz következtetésekre juthatunk. Meghallgattam mindkét versenyzőt, de együtt leülünk majd, hogy ismét megvitassuk a történteket.”

„És eljön az ideje annak is, amikor a csapat az összes videófelvételt és adatot kielemzi. Bármi is lesz az ítélet, a legfontosabb, hogy csalódottak vagyunk, és nagyon sajnáljuk a csapatot.”

„Először is, a két versenyzőnek kell sajnálnia a csapatot. Mert ez egy kis baleset volt nagyon komoly következményekkel. És ez egy buta dolog, aminek nem szabadna megtörténnie.”

Hirdetés

Fotó: Scuderia Ferrari

A Ferrari egyébként a szezon során igyekezett csapatutasításokkal kordában tartani a versenyzőket, Binotto azonban nem bánja, hogy a szezon utolsó versenyeire szabad utat adtak a pilótáknak.

„Amikor próbáltuk kezelni a versenyzőket a szezon során, sokan kritizáltak minket” – fogalmazott Binotto.

„Amikor pedig szabadon harcolhatnak, akkor is kaphatunk kritikákat, mert szabadon harcolhatnak… Mindig oka van annak, hogy döntünk valami mellett, és az, hogy hagytuk őket versenyezni ezúttal, helyes döntés volt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!