Friss hírek

Binotto: Meglepett, hogy Leclerc mennyire gyors

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke elárulta, ő maga is meglepődött versenyzőjük, Charles Leclerc teljesítményén az Orosz Nagydíj időmérő edzésén.

Leclerc 4 tizedmásodperces előnnyel szerezte meg a pole pozíciót Lewis Hamilton, a Mercedes versenyzője előtt Szocsiban, ezzel a monacói pilóta sorozatban 4. első rajtkockáját szerezte meg. 

A Ferrari rendkívül elégedett Leclerc teljesítményével az idei évben, miután a 21 éves pilóta már két futamgyőzelmet is szerzett a szezon második felében. 

Mattia Binotto elmondta, Szocsiban ők maguk is meglepődtek Leclerc tempóján, így megragadta az alkalmat, hogy néhány szóban megdicsérje versenyzőjét az idei évben mutatott teljesítménye miatt. 

„Meglepett, hogy mennyire gyors” – mondta Binotto Leclerc gyorsköréről. „Ő egy rendkívül gyors versenyző, és nagyon fontos a csapat számára, hogy számíthatunk egy pilótára, aki ennyire gyors. Ez a legfontosabb egy csapat számára.”

„Nyilvánvalóan olyan hétvégéken, amikor nem a legjobbat nyújtjuk, ő kompenzálni tud minket. Aztán a versenyeken tanul. Nagyon gyorsan tanul, hogy hogyan kell kezelni a gumikat és az egész versenytávot, és úgy gondolom, a szezon elejétől kezdve nagyon sokat javult a tempója is” – méltatta pilótáját Binotto.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!