Binotto mostantól a Ferrari garázsából figyeli a versenyeket - F1VILÁG.HU

Binotto mostantól a Ferrari garázsából figyeli a versenyeket

HIRDETÉS
A hétvégi Azeri Nagydíjon már nem foglal helyet a Ferrari bokszutcai vezérlőpultjánál Mattia Binotto csapatfőnök, az olasz istálló ugyanis átszervezte menedzsmentjét nemrégiben.
GP AZERBAIJAN F1/2021 - SABATO 05/06/2021 
 credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz Mattia Binotto

Ennek részeként pedig Binotto a bakui versenyt már a garázsból figyeli majd – ez azonban csupán azért van, mert az istálló bokszutcai vezérlőpultjánál 7 szakembernek van helye.

A Ferrari stratégiai csapatában mostantól a 26 esztendős Ravin Jaint is helyet kap – a szakember 2016 óta tagja a Ferrarinak, mostantól pedig Inaki Rueda oldalán tevékenykedik, aki a sportigazgatói és stratégiai vezetői feladatokat veszi át.

„Amikor elkezdtük az új struktúrát februárban, azt mondtuk, hogy Laurent [Mekies] veszi át a versenyigazgatói feladatokat” – mondta a Scuderia szóvivője a Motorsport.com című lapnak. „Inaki Rueda pedig sportigazgató lesz, és továbbra is ő lesz a stratégiai vezető.”

„A szezon első szakaszában elvégeztünk egy folyamatot, melynek során Inaki lépésről lépésre átvette a felelősséget Laurent-tól. Most elérkeztünk arra a pontra, hogy ez a folyamat befejeződött. Versenyigazgatóként Laurent felel mindenért, ami a pálya szélén történik. Ravin Jain pedig a stratégiáért lesz felelős, és ott fog ülni a bokszutca falán.”

Nem Binotto lesz az egyetlen F1-es csapatfőnök, aki a garázsból figyeli majd az eseményeket, Toto Wolff ugyanis évek óta így tesz a Mercedesnél.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!