Friss hírek

Binotto: Nem fordul minden a feje tetejére 2021-ben

A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto szerint nem változnak meg jelentősen az erőviszonyok 2021-ben az új szabályok miatt, hosszabb távon viszont kiegyenlítődhet a teljesítmény a csapatok között.

2021-ben jelentősen átalakulnak a száguldó cirkusz regulái, a cél pedig az, hogy szorosabb küzdelmet lássunk a világbajnokságon.

Az új szabályokat idén októberben hozták nyilvánosságra, a csapatok tehát amellett, hogy a jövő évre készülnek, már a 2021-es fejlesztésekhez is nekiláthattak.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke pedig úgy véli, a több forrással rendelkező csapatok előnyben lesznek majd 2021-ben, nem kell tehát arra számítani, hogy a feje tetejére fordul minden.

„Az új szabályok 5 évre adnak stabilitást a Forma-1-nek. De meggyőződésem, hogy azok a csapatok, melyek több forrással rendelkeznek, előnybe kerülnek majd a 2021-es autók fejlesztése tekintetében” – mondta a szakember.

„Egyszerűen nem tudom elképzelni azt, hogy a feje tetejére áll majd minden.”

Binotto mindazonáltal azt mondja, hosszabb távon kiegyenlítődhetnek az erőviszonyok.

„Ezeket a szabályokat azért hozták létre, hogy kevésbé legyen lehetséges a fejlesztés. Szóval azt hiszem, a versenyautók teljesítménye nagyjából 3 évig módosul majd. A versenyképesség kiegyensúlyozása tehát reális cél számomra. Viszont nem az első évben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!