Friss hírek

Binotto: Nem gyűlöljük egymást Wolff-fal, csak rivalizálunk

Főleg rivalizálás, mintsem gyűlölet van a Mercedes-főnök Toto Wolff, illetve a Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto között – erről utóbbi szakember beszélt nemrég egy interjúban.

Wolff és Binotto a médián keresztül komoly szópárbajt vívtak év elején azok után, hogy a Ferrari egy bizalmas megállapodást kötött a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA) V6-os erőforrása kapcsán.

Wolff főleg amiatt volt dühös, hogy Binotto azt állította, az FIA által kiadott új technikai direktívák minden motorgyártót visszavetették, tehát nem csupán a Ferrari került hátrányba.

„Újabb baromság, a technikai direktívák. Világos szabályok vonatkoznak az erőforrásokra” – mondta Wolff akkor, majd később arról is nyilatkozott, hogy szerinte a Ferrarit felelőtlen sportszakmai döntések sodorták válságba.

„Talán azon döntések következménye ez, amit a csapaton belül, az istálló bizonyos tagjai hoztak meg” – magyarázta.

A heves viták és nézeteltérések ellenére viszont Binotto azt mondja, nem gyűlölik egymást Wolff-fal, csupán le akarják győzni egymást.

„Mi „utáljuk” egymást. Sportszakmai szemmel ő a legfőbb ellenfelem, aki sok éve győz már. De nem gyűlöletről van szó” – mondta Binotto a Sky Italiának adott interjújában, amikor a Wolff-fal való viszonyáról kérdezték.

„Ott van a tisztelet, és az a vágy, hogy le akarom győzni őt, de nem Toto és a Mercedes legyőzése érdekében. Hanem azért, hogy a Ferrari újra az élre kerüljön, arra a helyre, ahol megérdemli, hogy ott legyen.”

Binotto kifejtette, meggyőződése, hogy a Ferrari hamarosan visszatalál a győztesek útjára.

„Fantasztikus emberek csoportja dolgozik nálunk. Nehéz időszakon megyünk most keresztül, és ilyen helyzetben könnyen felmerülhetnek feszültségek, könnyű a másik asztalnál ülőre mutogatni. Mi viszont egy kompakt csapat vagyunk, mely egyetlen célért dolgozik, és élvezzük elnökünk és vezérigazgatónk bizalmát.”

„Hiszünk ebben a sportban és a jövőben. Olyan Ferrari ez, mely bár most nincs könnyű helyzetben a sportban, és jelen van a rengeteg nehézség a COVID-periódus miatt, szolid alapokkal rendelkezik, amire építeni tudunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!