Friss hírek

Binotto: Nem kockáztatunk Leclerc váltójával

Nem fog kockáztatni Charles Leclerc váltójával a Ferrari – ha a csapatnál kételyek merülnek fel a szombati baleset után, kicserélik majd az egységet a pole-t szerző monacói pilóta autójában.

A Monacói Nagydíj szombati időmérő edzésén Leclerc szerezte meg a rajtelsőséget, ám néhány másodperccel a leintés előtt a falnak csapta versenyautóját.

A Ferrarinál egyelőre még kárfelmérés zajlik, Mattia Binotto pedig azt reméli, „néhány órán belül” már pontosan tudni fogják, mennyire sérült meg a fiatal pilóta versenyautója.

Leclerc a kvalifikáció után azt mondta, tart attól, hogy ki kell cserélni a váltót az SF21-esben, ami 5 rajthelyes büntetést eredményezne számára.

Binotto az időmérő után világossá tette, nem kockáztatnak, ha aggály merül fel, kicserélik a váltót.

„Nem, nem fogunk kockáztatni” – mondta a csapatfőnök az időmérő után. „Azt gondolom, egy ilyen időmérő után számunkra az a fontos, hogy maximalizáljuk a pontok számát, és ehhez pedig nyilvánvalóan célba kell érnünk.”

„A megbízhatóság tehát kulcskérdés, és ez marad a prioritás. Ha kételyeink vannak, egyértelműen kicseréljük és megoldjuk a helyzetet.”

A Ferrari csapatfőnöke beszélt arról is, azért csalódottak, mert Carlos Sainz csak a 4. rajthelyet tudta megszerezni, holott mindhárom szabadedzésen remekelt.

„Mindig sajnálatos, amikor autótörésről van szó” – mondta a szakember. „Mi is csalódottak vagyunk, az egész csapat csalódott – nem is feltétlenül a baleset miatt, hanem azért, mert úgy hisszük, hogy Carlos végezhetett volna előrébb, és úgy érezzük, hogy így is lett volna.”

„Szóval csapatként szerepelhettünk volna jobban ma, emiatt pedig egy kicsit csalódottak vagyunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!