Binotto nem nézte Leclerc problémás utolsó köreit - F1VILÁG.HU

Binotto nem nézte Leclerc problémás utolsó köreit

HIRDETÉS
A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto elárulta, a vasárnapi Osztrák Nagydíj utolsó köreit nem nézte, miután kiderült, hogy az élen haladó Charles Leclerc-nek is problémái vannak autójával.
Charles Leclerc races during the FIA Formula One World Championship 2022 in Spielberg, Austria on July 9, 2022

A Ferrari jó eséllyel pályázott a kettős győzelemre Spielbergben, ám Carlos Sainz autója a futam utolsó harmadában technikai probléma miatt megállt a pályán, majd kigyulladt. A hajrában aztán Leclerc is jelezte, gondok vannak autójának gázpedáljával, és komoly erőfeszítéseket kellett tennie annak érdekében, hogy megőrizze a vezetést, és végül megnyerte az Osztrák Nagydíjat.

Amikor a Ferrarit irányító Mattia Binottót a verseny után arról faggatták, mi volt a gond Leclerc autójával, a szakember kifejtette, egyelőre nem sok mindent tud mondani – ráadásul az utolsó köröket nem is nézte!

„Hogy őszinte legyek, nem tudom. Hallottam róla, megnéztük az adatokat is, de várnunk kell, hogy visszakapjuk az autót, és kiderítsük, hogy mechanikai probléma volt-e, vagy sem. Ezen a ponton én nem néztem tovább a versenyt” – mondta a szakember a Sky Sports F1 televíziónak.

A Ferrari csapatfőnöke kiemelte Leclerc győzelmének fontosságát azt követően, hogy a monacóit rengeteg balszerencse sújtotta az elmúlt hónapokban.

„Fontos volt, hogy összakapjuk magunkat. Fontos volt visszavágni azon néhány verseny után, melyeken nem sikerült győzni, habár megvolt bennünk a potenciál. Egy kicsit kiábrándító, hogy Carlos autójával műszaki gondok voltak, mert alakulhatott volna jobban ez a vasárnap.”

Binotto beszélt arról is, komoly különbséget jelentett a szombati sprinthez képest az, hogy a Ferrarik ezúttal nem egymással csatáztak, hanem Verstappenre próbáltak nyomást gyakorolni.

„A szombati sprint közben figyeltük az összes adatunkat, és próbáltunk megfelelő egyensúlyt találni mára a gumikezelés szempontjából. A versenyzők fantasztikus munkát végeztek. A verseny rajtjánál nyomást helyeztek Maxra, és szerintem ez volt a különbség a sprinthez képest. Úgy döntöttünk, a legjobb az, ha nyomás alatt tartjuk őt, és arra kényszerítjük, hogy gyorsabban menjen, és jobban elkoptassa a gumijait – és szerintem ez jól működött.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!