Binotto: Nem tehetünk mást, meg kell próbálnunk megnyerni az összes versenyt - F1VILÁG.HU

Binotto: Nem tehetünk mást, meg kell próbálnunk megnyerni az összes versenyt

Mattia Binotto szerint a Ferrari csapata nem tehet mást, meg kell próbálnia megnyernie az összes versenyt a szezon hátralévő részében – ez az egyetlen módja annak, hogy méltó ellenfelei legyenek a Red Bullnak.

Az olasz istálló jó úton haladt a győzelem felé Le Castellet-ben, Charles Leclerc azonban a 18. körben hibázott, és a gumifalnak csapta autóját. A Francia Nagydíjat így Max Verstappen nyerte meg, a holland pilóta pedig 63 pontra tudta növelni előnyét a világbajnoki tabellán a Ferrari versenyzőjével szemben.

Arra a kérdésre, hogy a Ferrari vagy Leclerc megengedhet-e magának további hibákat a folytatásban, ha le akarják győzni a Red Bullt és Verstappent, Mattia Binotto így felelt: „Nem, de ők sem engedhetnek meg hibákat. Szerintem ez a kockázat mindenki számára.”

„Lépésről lépésre, versenyről versenyre haladunk, és fókuszáltak maradunk. Megpróbálunk harcolni ellenük, igyekszünk megnyerni az összes versenyt mostantól a szezon végéig, ez az egyetlen, amit tehetünk. És aztán meglátjuk, mi történik a szezon végén.”

A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén Magyarországon vendégeskedik majd, az előrejelzések szerint pedig – akárcsak Franciaországban – a Hungaroringen is nagy hőség fogadhatja az F1-es mezőnyt. Binotto arra számít, ezúttal is szoros csatát kell megvívniuk a Red Bull-lal.

„Mint mindig, szerintem most is nagyon szoros lesz. Úgy gondolom, az autó jól viselkedik, és jól teljesített a forró és hűvös körülmények között egyaránt. Maximális leszorítóerővel érkezünk oda, ez eltér attól, amit ezen a hétvégén láttunk. A Red Bullnak is muszáj lesz több leszorítóerőt tenni az autójára, szóval nem számítok akkora sebességelőnyre.”

„Tudjuk, hogy a magyar pálya is nehéz falat a gumik túlmelegedése szempontjából, nehéz az első gumik számára, illetve a kigyorsítások tekintetében is. Nagyon hasonló kihívás vár ránk, mint Franciaországban, és szerintem itt egészen jó munkát végeztünk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!