Friss hírek

Binotto: Nem tudtuk még megoldani a problémákat

Nehezen fog a győzelemért harcolni a Ferrari csapata a 2020-as Forma-1-es szezon első versenyein – Mattia Binotto azt mondja, a gyárbezárások miatt nem sokat tudtak dolgozni az SF1000-es versenygépen.

A Ferrari részéről már a téli tesztek óta azt hangoztatják, nincsenek jó formában, autójuk teljesítménye ugyanis elmaradt a riválisokétól Barcelonában.

Bár az F1Világ.hu úgy tudja, a Ferrari kvázi egy „B-autó” bevetésére készül, amint elkezdődik az idény, Mattia Binotto nemrég egy interjúban azt mondta, a télen felmerült problémákat még nem tudták orvosolni.

„A hosszú gyárbezárások miatt nem sokat tudtunk dolgozni az adatokon, vagy a szélcsatornában” – mondta Binotto a Marca című spanyol lapnak.

„Pár napja kezdtük el újra a munkát, és próbáljuk kijavítani a gyengeségeket, de ott tartunk, ahol Ausztráliában, az autónk nagyon hasonló ahhoz, mint ami ott volt. A fejlesztések később jönnek.”

Binotto viszont figyelmeztet, a koronavírus-járvány miatt meghozott költségcsökkentő intézkedések miatt „kevesebb fejlesztési lehetőségük” lesz idén.

„Elfogadtuk ezeket a változásokat, mert felelősséggel tartozunk az F1 felé, habár ez nagyon megnehezíti majd a dolgunkat. De az, hogy valami nehéz, nem jelenti azt, hogy lehetetlen.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!