Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Binotto: Nincs csodaszer a Ferrari problémáira

Fotó: Pirelli
Mihamarabb komoly javulást kell elérnie a Ferrari Forma-1-es csapatának, ha 2019-ben le akarja gyűrni a Mercedes csapatát, Mattia Binotto csapatfőnök szerint azonban nincs azonnali gyógyír a problémáikra.

Miközben a Mercedes eddig mind a hat versenyt megnyerte idén, a Ferrari számára nehezen indult a szezon, versenyzői, Sebastian Vettel és Charles Leclerc sokat küszködtek a csapat versenyautójával.

A Forma-1 mezőnye jövő hétvégén Kanadába látogat, Mattia Binotto szerint azonban nincs „csodaszer” a Ferrari problémáira, reményei szerint azonban „jobb formában” lesznek ahhoz, hogy harcba szálljanak a Mercedesszel.

„Nem hiszem, hogy a kanadai lesz a szezon utolsó versenyen” – mondta a szakember. „Úgy gondolom, kétségkívül javítanunk kell versenyről versenyre. Van néhány program, amit elindítottunk Maranellóban, hogy megoldjuk azokat a gondokat, melyekkel az elmúlt pár versenyen szembesültünk.”

„De nem hiszem, hogy lesz csodaszer Kanadára. Az autó ugyanaz lesz, mint itt [Monacóban]. Viszont egy eltérő pálya, eltérő konfiguráció, másmilyen keverékek és beállítások… Az egyetlen, amit tehetünk, hogy a lehető legjobban felkészülünk a szimulátorban, a legjobban felkészülünk a beállításokkal. De ahogy mondtam, nem ez lesz az utolsó verseny…”

Mivel a montreali egy motorigényes pálya, elméletileg kedvezhet a Ferrarinak, Binotto azonban meglehetősen óvatosan nyilatkozott.

„Szerintem nagyon nehéz megítélni. Azt gondolom, jobb formában leszünk, mint Barcelonában, de a Mercedesé még mindig a legjobb és legerősebb autó.”

„Szóval úgy hiszem, ők lesznek elöl. De talán kisebb lesz a lemaradásunk. Ha lehetőség kínálkozik, készen állunk arra, hogy éljünk vele!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!