Binotto: Nincs szükség változtatásokra a Ferrarinál - F1VILÁG.HU

Binotto: Nincs szükség változtatásokra a Ferrarinál

HIRDETÉS
A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto szerint nincs szükség változtatásokra a maranellói istálló háza táján az elmúlt időszak sikertelenségei és problémái után. A szakember szerint arra kell fókuszálniuk, hogy megértsék, mi csúszott félre a Magyar Nagydíjon, és augusztus végén megerősödve térjenek vissza.
GP UNGHERIA F1/2022 - DOMENICA 31/07/2022 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Carlos Sainz, followed by Charles Leclerc

A Ferrari 97 pontos hátrányba került az összetettben a Red Bull-lal szemben, míg Charles Leclerc lemaradása 80 pontra nőtt az egyéni összetettben. A maranellóiak jó eséllyel pályáztak a győzelemre A vasárnapi Magyar Nagydíjon, a hűvös időjárási körülmények közepette azonban nem voltak olyan versenyképesek, mint várták, ráadásul a csapat súlyos stratégiai hibát is vétett.

Mattia Binotto, az istálló csapatfőnöke ugyanakkor azt mondja, nincs szükség arra, hogy változtatásokat hajtsanak végre csapaton belül.

„Nem balszerencséről van szó, és nincs is min változtatni” – mondta Binotto a vasárnapi verseny után. „Mindig a folyamatos tanulásról van itt szó, az építkezésről, a tapasztalatokra való építkezésről, illetve a tudás felépítéséről.”

„A vasárnapi versennyel kapcsolatban kétségkívül van valami, amit meg kell vizsgálni, és meg kell érteni az okokat. De ha a szezon első felének egyensúlyát nézem, akkor nincs okunk a változtatásra. Azt gondolom, egyszerűen foglalkoznunk kell azzal, hogy mi volt a gond most, meg kell értenünk, lés meg kell oldanunk, hogy ugyanolyan versenyképesek legyünk, mint az eddigi 12 versenyen.”

Binotto a futam után arról beszélt, a Ferrarinak nem volt esélye a győzelemre a Hungaroringen, Leclerc ugyanakkor mégis a stratégiai hibát emelte ki a futam után. A Ferrari csapafőnöke azt reméli, a monacói pilóta a nyári szünetben ki tudja pihenni magát, és „még éhesebben” tér majd vissza az idény második felére.

„Egy olyan vezérnek, mint ő, fontos, hogy folyamatosan építkezzen – építkezzen a csapat és önmaga számára lépésről lépésre. És úgy gondolom, minden versenyre úgy kell tekinteni, mint lehetőség a győzelemre. Együtt nyerünk és együtt veszítünk. A mostani verseny nem volt valami jó, de azt gondolom, rengeteg még bennünk a potenciál. Először viszont arra kell fókuszálnunk, hogy megértsük a mostani okokat, kezeljük ezeket, és megerősödve térjünk vissza.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!