Binotto odaszúrt a Mercedesnek: Nyerhettek volna! - F1VILÁG.HU

Binotto odaszúrt a Mercedesnek: Nyerhettek volna!

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatfőnöke szerint a Mercedes sorozatban második alkalommal veszített el potenciális futamgyőzelmet, miután Austint követően Mexikóban sem a megfelelő gumistratégiát választották.
FERRARI F1 GP BAHRAIN VENERDI 18/03/2022 credit @Scuderia Ferrari Press Office Mattia Binotto

Mattia Binotto szerint a Mercedes az Amerikai Nagydíjat követően a Mexikói Nagydíjon is kellően gyors volt a futamgyőzelemhez, ám a csapat mindkét esetben rossz stratégiát választott, így Max Verstappennek ajándékozva az első helyet. Ezzel lényegében elégtételt vett Toto Wolff csapatvezetőn, aki a Magyar Nagydíjon élesen kritizálta a Ferrari döntéseit.

„Magyarországon minket kritizáltak. Általában kritikával illetnek, amikor valamiben tévedünk” – fogalmazott Binotto, majd rátért a konkrét helyzet latolgatására. „A Mercedes Austinban is egy potenciális futamgyőzelmet veszíthetett el a rossz gumistratégiával. Úgy tűnik, nem csak mi vagyunk képesek hibázni.”

A Ferrari autója nagyon nem érezte jól magát a ritka mexikói levegőben, mindenesetre Binotto úgy látja, a stratégiával jó munkát végeztek. Hamar felismerték, hogy az abroncsok a vártnál jóval kevésbé fogynak, így hatékonyan váltottak egykiállásos stratégiára.

„Láttuk, hogy a lágyak alig kopnak, így az egykiállásos lágy-közepes stratégiára váltottunk. Meg kellett bizonyosodnunk róla, hogy kíméletesen bánunk az abroncsokkal, így talán ez is közrejátszott a gyenge tempónkban. Mindenesetre hisszük, hogy ez volt a jó gumistratégia.”

A verseny egy szakaszában hallhattuk, hogy a csapat a C tervet latolgatta Charles Leclerc-rel. Ez kétkiállásos stratégiát jelentett, amivel Binotto szerint Leclerc túl sok pozíciót veszített volna.

„Az egykiállásos volt a fő tervünk, és úgy gondolom, ez volt a megfelelő ezen a versenyen” – tette hozzá.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!