Friss hírek

Binotto: Óriási fejlődést értünk el idén, de sok munka vár még ránk

A 3. helyen zárta a 2021-es konstruktőri bajnokságot a Ferrari Forma-1-es csapata, Mattia Binotto szerint pedig tagadhatatlan, hogy jelentős előrelépéseket tettek tavalyhoz képest. Ahhoz viszont, hogy újra a világbajnoki címért harcoljanak, sokat kell még dolgozniuk.

A Scuderia tavaly története egyik leggyengébb szezonját produkálta, idén azonban versenyzői 5 alkalommal is dobogóra állhattak, és végül nagy csatában legyőzte ősi riválisát, a McLarent.

Mivel Carlos Sainz a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon a 3. helyen ért célba, Binotto szerint pozitív hangulatban vonulhatnak a téli szünetre – ami persze a 2022-es évre való felkészülésről szól majd.

Hirdetés
 

„Mosollyal az arcunkon szerettük volna befejezni a szezont, és így is lett” – mondta Binotto. „Az, hogy Carlos dobogóra állhatott, a lehető legjobb módja volt a bajnokság zárásának, mely során jelentős fejlődést értünk el tavalyhoz képest.”

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a lemaradásunk még nagyon nagy azon csapatokhoz képest, melyek a bajnoki címért harcoltak, de tagadhatatlan, hogy figyelemreméltó előrelépéseket tettünk az idény során.”

„A konstruktőri pontversenyben elért 3. hely a csapat kemény munkájának eredménye, mindenki eltökélten és egységesen dolgozott a cél elérésre érdekében. Ez a csapatszellem és akarat kiterjed a versenyzőinkre, Carlosra és Charles-ra is, akik teljesítményükkel és viselkedésükkel bizonyították, hogy állnak a feladat elébe. Ők a legjobb páros a rajtrácson.”

Binotto azt mondja, a téli hónapokban természetesen gőzerővel folytatják a munkát a 2022-es versenyautón.

„Most 100 százalékig a jövő évi autó fejlesztésére fókuszálhatunk, hiszen szeretnénk olyasmit nyújtani rajongóinknak szerte a világon, aminek tényleg örülhetnek. Hálásak vagyunk támogatásukért, amit még a legnehezebb időkben is nyújtottak.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!