Friss hírek

Binotto örül, hogy Vettel marad: a versenyző és az F1 miatt is

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke szerint nincs semmi kivetnivaló abban, hogy Sebastian Vettel éppen a csapat 1000. nagydíjának hétvégéjén jelentette be, hogy hol folytatja F1-es pályafutását a következő szezonban.

Pontosabban a Racing Point jelentette be csütörtökön, hogy a következő évben – amikor már Aston Martinként lesznek jelen a Forma-1-ben – Sebastian Vettellel folytatják a munkát

Binotto elmondta, az időzítéssel nincs semmi problémája, és örül, hogy a német pilótának végül sikerült új csapatot találnia. 

„Szerintem jó neki, hogy bejelenti, mivel már tudja, hogy hogyan folytatódnak a dolgok” – mondta az olasz. „Mi már korán megmondtuk neki, hogy nem újítjuk meg a szerződését, és ezért kritizáltak is minket. De számunkra fontos volt, hogy időt hagyjunk neki, hogy egy új ülést találjon.”

„Versenyzőként és emberileg is örülök neki, és a Forma-1 miatt is örülök – mert jó a sportnak, hogy egy négyszeres világbajnok a következő évben is itt fog harcolni.”

Binotto elmondta, a csapat jelenlegi teljesítménye nem befolyásolja azt, hogy mennyire tudják megélni a Ferrari 1000. nagydíjának hétvégéjét. 

„Itt ünnepeljük az 1000. futamunkat, és a márka teljes történelmét – ez nagyobb dolog, mint bármi, ami közben történik. 1950 óta töretlenül itt vagyunk, és a legtöbb sikert elértük. Nemcsak a legendáinkat és a múltunkat ünnepeljük, hanem a jövőnket is.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!