Friss hírek

Binotto reméli, Mugellótól kezdve erősebb lesz a Ferrari

A csalódást keltő monzai szereplés után kamerák elé állt a Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto. A szakember azt mondta, nem is az a legszörnyűbb, hogy ennyire gyengék voltak hazai versenyükön, hanem az, hogy még a célig sem jutottak el.

A Ferrarik a pocsékul sikerült Belga Nagydíj után az olaszországi hétvégét is végigszenvedték, versenyzői labdába sem rúghattak a legendás versenypályán.

A pilóták titkon bíztak abban, legalább a pontszerzés összejön az Olasz Nagydíjon, ám végül egyikük sem jutott el a célvonalig: Sebastian Vettel műszaki hiba, Charles Leclerc pedig egy baleset miatt esett ki vasárnap.

„Az, hogy Charles rendben van, természetesen nagyon fontos. És Seb is rendben van, akinek műszaki gondja támadt a fékekkel, ami Monzában nagyon rossz hír!” – mondta Binotto a kettős kiesés után.

„Nagyon kiábrándító eredmény ez számunkra, a lehető legrosszabb forgatókönyve érvényesült egy nehéz hétvégének. Spa után tudtuk, hogy a monzai egy nehéz verseny lesz számunkra, de az, hogy nem tudtuk befejezni a futamot, még rosszabb.”

„Előre kell tekintenünk, meg kell bizonyosodnunk arról, hogy megtanuljuk a leckéket, hogy megerősödve térhessen vissza a csapat.”

„Nyilván nagyon nehéz, ez Olaszország, Monza, a „sebesség temploma”… Számunkra mindig nagyon fontos, hogy jól szerepeljünk itt, hiszen hazai pályánkról van szó. Szóval rossz, de az a legrosszabb, ahogy zártuk ezt a hétvégét…”

Binotto azt mondja, mindent megtesznek azért, hogy a jövő heti, szintén Olaszországban, Mugellóban tartandó versenyen megerősödve térjenek vissza a pályára.

Arra a kérdésre, hogy mennyire aggódik az idény hátralévő része miatt, Binotto azt mondta: „Eltérő karakterisztikájú pályákra látogatunk el a folytatásban, következik Mugello, ami egy fontos mérföldkő lesz számunkra [itt tartják a Ferrari 1000. versenyét – a szerk.].”

„Azt gondolom, fontos, hogy jól felkészüljünk a különböző típusú pályákra Spa és Monza után. Fontos, hogy megértsük, hogyan állunk a majd a versenyképességünket tekintve ezeken a pályákon a legutóbbi versenyek után.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!