Binotto reméli, Szocsiban is működnek majd a Ferrari fejlesztései - F1VILÁG.HU

Binotto reméli, Szocsiban is működnek majd a Ferrari fejlesztései

HIRDETÉS
Az elmúlt versenyeken látottak alapján igazán magabiztosan várja a hétvégi Orosz Nagydíjat a Ferrari Forma-1-es csapata. Mattia Binotto csapatfőnök reméli, a fejlesztések Szocsiban is jól működnek majd.
Italy, Italian Grand Prix 2019, Monza,  Charles Leclerc, followed by Sebastian Vettel, Ferrari

A Ferrari nagy lendülettel vágott neki az idény második felének a nyári szünet után: a tempós helyszínek, így Belgium és Olaszország után egy nagy leszorítóerőt igénylő pályán, Szingapúrban is győzni tudtak.

A Forma-1 mezőnye az előttünk álló hétvégén Oroszországban szerepel, Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke pedig abban bízik, hasonlóan erősek lehetnek, mint a legutóbbi versenyeken.

„Miután sorozatban három győzelmet is szereztünk, Oroszországban szeretnénk kideríteni, hogy a fejlesztéseink miképp működnek majd egy ismételten teljesen más típusú pályán” – mondta a szakember.

„Szocsiban vannak hosszú egyenesek, és a pályafelület nagyon sima, ahol újfent nem lesz könnyű a legtöbbet kihozni a gumikból. A pálya emellett teljesen más beállításokat és aerodinamikai konfigurációt igényel, mint a szingapúri. Egy jól kiegyensúlyozott autó kulcsfontosságú itt.”

„Az előrejelzések szerint elég változékony idő várható Szocsiban, szóval fontos lesz, hogy minden eshetőségre felkészüljünk.”

Az istálló kétszeres világbajnoka, Charles Leclerc azt mondta, autójuk sokat javult az elmúlt időszakban, ám az még nagy kérdés, hogy mennyire lesznek versenyképesek Szocsiban.

„Három pozitív hétvége után megérkezni Oroszországba igazán nagyszerű” – mondta a világbajnoki tabella harmadik helyezettje.

„Remek előrelépéseket értünk el versenyautónkkal, főleg a nagy leszorítóerőt igénylő pályákon nyújtott teljesítményünket illetően. Úgy tűnik, még versenyképesebbé vált a különféle vonalvezetésű helyszíneken.”

„A szocsi versenypálya nagy kihívást jelent majd. Vannak hosszú egyenesek és rengeteg kanyar is, főleg az utolsó szektorban. Izgatottan várom már, hogy autóba üljek pénteken, az pedig idővel kiderül majd, hogy olyan erősek leszünk-e, mint az elmúlt időszakban.”

Hirdetés

A Ferrari négyszeres világbajnok versenyzője, Sebastian Vettel úgy nyilatkozott, ő győzni érkezett Oroszországba.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!