Binotto: Sainz elég gyors ahhoz, hogy világbajnok legyen - F1VILÁG.HU

Binotto: Sainz elég gyors ahhoz, hogy világbajnok legyen

HIRDETÉS
A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto biztos benne, Carlos Sazin elég jó versenyző ahhoz, hogy világbajnok legyen az olasz istállóval.
Carlos Sainz Jr, McLaren

A spanyol tehetség a négyszeres világelső Sebastian Vettel helyét veszi majd át 2021-re.

Bár a Ferrari lényegében kinyilatkoztatott akkor, amikor karácsony előtt 2024 végéig meghosszabbította Charles Leclerc szerződését, Binotto állítja, Sainznak is megadják majd a lehetőséget arra, hogy nyerjen.

„Rengeteget invesztáltunk Charles-ba, a Forma-3-ban, a Forma-2-ben, ma pedig már a Forma-1-ben. És mindig folyamatosan fejlődött” – idézte a szakember szavait a La Gazzetta dello Sport című lap.

„Reméljük, hogy idén erősebb lesz, mint valaha! Úgy gondoljuk, hogy ő lehet a Forma-1 történetének legerősebb versenyzője.”

„Örülnék, ha Carlos első évében Charles szintjén teljesítene, és hozzásegítene bennünket a konstruktőri címhez. De azt gondolom, az első idény jóval nehezebb lesz, mivel először meg kell értenie az autót és a csapatot.”

„Ezért is van az, hogy nem egy évre szóló szerződést írtunk alá vele, mivel biztosak vagyunk abban, hogy elég gyors ahhoz, hogy világbajnok legyen.”

Binotto bízik abban, Sainz és Leclerc között nem lesznek majd feszültségek, ugyanakkor leszögezte, a spanyolt nem másodhegedűsnek szerződtették.

„Nem. Az elsődleges dolog, hogy két jó versenyzőnk legyen, mert a csapatszellem a lényeg, és a fontossági sorrendben a Ferrari áll az első helyen.”

„Szerintem a pálya diktálja majd, hogy ki lesz első, és ki második. Mindig így volt, még Michael Schumacher idejében is, aki minden évet azonos szintről kezdett, mint a csapattársa, de az év harmadik versenyére már világossá vált, ki volt az első.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Binotto: Sainz elég gyors ahhoz, hogy világbajnok legyen
Alonso a vétkes, megbüntették a versenybírók
Hamilton: Norrisnak be kellett volna sorakoznia mögém
Sainz Alonsót kritizálja, Leclerc-től elnézést kér
Leclerc szerint Sainz átlépte a határt a sprintfutamon
Norris csalódott a hiba miatt, ráadásul a McLaren tempója sem volt jó

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!