Eifel Nagydíj
Carlos Sainz Jr, McLaren
Fotó: McLaren
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Binotto: Sainz elég gyors ahhoz, hogy világbajnok legyen

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto biztos benne, Carlos Sazin elég jó versenyző ahhoz, hogy világbajnok legyen az olasz istállóval.

A spanyol tehetség a négyszeres világelső Sebastian Vettel helyét veszi majd át 2021-re.

Bár a Ferrari lényegében kinyilatkoztatott akkor, amikor karácsony előtt 2024 végéig meghosszabbította Charles Leclerc szerződését, Binotto állítja, Sainznak is megadják majd a lehetőséget arra, hogy nyerjen.

„Rengeteget invesztáltunk Charles-ba, a Forma-3-ban, a Forma-2-ben, ma pedig már a Forma-1-ben. És mindig folyamatosan fejlődött” – idézte a szakember szavait a La Gazzetta dello Sport című lap.

„Reméljük, hogy idén erősebb lesz, mint valaha! Úgy gondoljuk, hogy ő lehet a Forma-1 történetének legerősebb versenyzője.”

„Örülnék, ha Carlos első évében Charles szintjén teljesítene, és hozzásegítene bennünket a konstruktőri címhez. De azt gondolom, az első idény jóval nehezebb lesz, mivel először meg kell értenie az autót és a csapatot.”

„Ezért is van az, hogy nem egy évre szóló szerződést írtunk alá vele, mivel biztosak vagyunk abban, hogy elég gyors ahhoz, hogy világbajnok legyen.”

Binotto bízik abban, Sainz és Leclerc között nem lesznek majd feszültségek, ugyanakkor leszögezte, a spanyolt nem másodhegedűsnek szerződtették.

„Nem. Az elsődleges dolog, hogy két jó versenyzőnk legyen, mert a csapatszellem a lényeg, és a fontossági sorrendben a Ferrari áll az első helyen.”

„Szerintem a pálya diktálja majd, hogy ki lesz első, és ki második. Mindig így volt, még Michael Schumacher idejében is, aki minden évet azonos szintről kezdett, mint a csapattársa, de az év harmadik versenyére már világossá vált, ki volt az első.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!