Friss hírek

Binotto: Schumacher 2 évet kap a Haasnál, a cél a Ferrari

Legalább két évig a Haas Forma-1-es csapatánál pallérozódhat a hétszeres világbajnok Michael Schumacher fia, Mick – ezt nyilatkozta a Ferrari csapatát irányító Mattia Binotto.

A fiatal versenyző jövőre debütálhat a Forma-1-ben, miután a Ferrari akadémiájának tagjaként idén megnyerte a száguldó cirkusz előszobájának számító Forma-2-es sorozatot.

Schumacher a Ferrari partnercsapatával, a Haasszal mutatkozhat be az F1-ben, a Scuderia pedig azt szeretné, ha egy napon majd apja nyomdokaiba lépve náluk versenyezhetne.

„Szerintem nagyon nehéz dolga lesz kezdetben” – mondta Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke.

„Ha megnézzük korábbi szereplését a Forma-2-ben és a Forma-3-ban, látható, hogy mindig a második évben volt a legjobb szezonja, nem pedig az elsőben.”

„Azt gondolom, Mick számára az első év a tanulásról szól, és aztán a tanultakat alkalmazza a második évben. Főleg a második év második felében nagyon erős. Ezért is fontos az, hogy két évig ott legyen.”

Arra a kérdésre, hogy valóban kaphat-e esélyt a Ferrarinál az ifjú Schumacher, Binotto így felelt: „A Ferrari akadémiáját nem azért hoztuk létre, hogy Forma-1-es versenyzőket neveljünk ki. Azért hoztuk létre, hogy Forma-1-es versenyzőket neveljünk ki a Ferrarinak!”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!