Friss hírek

Binotto sokat vár a Ferrari új csomagjától: „Reagálnunk kell!”

Egy körön gyorsabb lett a Red Bull idei versenygépe a Ferrari 2022-es modelljénél, Mattia Binotto szerint ezért fontos lesz, hogy reagáljanak. A szakember nem csalódott a miami végeredménnyel, de sokat vár a Barcelonában bevetésre kerülő új csomagtól.

A múlt hétvégi Miami Nagydíjon Max Verstappen győzedelmeskedett: a holland pilóta mindkét Ferrarit maga mögé tudta utasítani a pályán, köszönhetően többek között annak, hogy a Red Bull több újítást is bevetett az elmúlt időszakban, miközben a Ferrari lényegében nem nyúlt hozzá versenyautójához.

A maranellóiak viszont a jövő hétvégi Spanyol Nagydíjon bevetik idei első fejlesztési csomagjukat, Mattia Binotto pedig reméli, újra a Red Bull elé tudnak kerülni.

Hirdetés
 

„Nem lehetünk teljesen elégedettek ezzel a versennyel, mert bár az F1-75-ös versenyképes volt, riválisaink pár tizeddel gyorsabbak voltak nálunk egy körön” – mondta a szakember. „Ha megnézzük, mennyi pontot vihetünk haza innen, nem lehetünk túl csalódottak, hiszen vezetjük mindkét bajnokságot. De az világos, hogy reagálnunk kell. Szeretnénk jó munkát végezni, és sok verseny van még hátra.”

„Való igaz, hogy a Red Bull javított az autóján, javított rajta a szezon legeleje óta. Ha az utóbbi két versenyt nézem, pár tizeddel gyorsabbak lettek nálunk körönként. Nem kétséges, hogy annak érdekében, hogy tartsuk a tempót, nekünk is javítanunk kell magunkon fejlesztésekkel.”

Mivel a Forma-1 csapatai meghatározott költségvetésből gazdálkodnak idén is, jól be kell osztani, hogy mikor és milyen fejlesztésre fordítanak pénzt. Binotto a miami verseny után úgy fogalmazott, szerinte a Red Bull sem fogja tudni tartani azt a fejlesztési tempót, amit diktált az elmúlt időszakban.

„Remélem, mert van egy költségplafon, így abban bízom, hogy egy ponton a Red Bull leáll majd a fejlesztéssel, máskülönben nem tudom, hogyan tudnák ezt csinálni. De meglátjuk a következő versenyeken. Most rajtunk a sor, hogy annyit javítsunk az autón, amennyit csak lehet az újításokkal, és szerintem nem meglepetés az sem, hogy lehet egy új csomagunk Barcelonában, ami fontos lesz számunkra.”

A Ferrari-főnök bízik abban, a Ferrari Barcelonában bevetésre kerülő új csomagja a várt teljesítményt nyújtja majd.

„Mint mindig, most is azt remélem, hogy a bevetésre kerülő csomag úgy működik, ahogy várjuk, és így lökést adhat nekünk ahhoz, hogy lefaragjuk a jelenlegi hátrányunkat a Red Bullhoz képest.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!