Binotto szerint minden rendben a Ferrari fejlesztéseivel

Fotó: Scuderia Ferrari
Charles Leclerc Ferrari
Sebastian Vettel elmondása szerint nem működtek jól a Ferrari vadonatúj fejlesztései a hétvégi Francia Nagydíjon, Mattia Binotto csapatfőnök mégis azt kommunikálja, jó irányba haladnak a versenyautó fejlesztésével.

Az olasz istálló ezúttal sem tudta megszorongatni a Mercedes csapatát, mely Le Castellet-ben sorozatban idei 8. győzelmét szerezte meg Lewis Hamilton révén.

A Ferrari Charles Leclerc révén egy 3. helyet tudott szerezni, Sebastian Vettel viszont csak 5. lett, miután az időmérőn nem sikerült jó rajtpozíciót szereznie.

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke a verseny után egy interjúban azt mondta, bár az eredmény nem az igazi, úgy érzi, jó úton járnak. Mindez főleg annak fényében érdekes, hogy Sebastian Vettel egész hétvégén arról beszélt, nem a várakozások szerint működtek a Ferrari fejlesztései, melyek nagy részét le is vették autójáról az időmérő előtt.

„Tudtuk, hogy a franciaországi egy nehéz pálya lesz számunkra, de már jobbak vagyunk, mint Spanyolországban voltunk, ez pedig azt jelenti, hogy jó irányba fejlesztjük az autót. Az eredmény persze még nem olyan, mint szeretnénk” – mondta Binotto a leintés után az olasz médiának.

„Leclercnek nagyszerű hétvégéje volt – nemcsak a versenye sikerült jól. Küzdött a végsőkig, jól bánt a gumikkal. Vettelnek gondja volt az időmérőn, de aztán jó versenyt futott ő is, és amint megszabadult a McLarenektől, hozni tudta azt a ritmust, amit az előtte autózók.”

„Verstappen kiállásánál kint tartottuk Sebet még néhány körre, mert tudtuk, hogy a verseny végén nehéz lesz kezelni a gumikat, és ez előnyünkre válhat.”

Vettel autójával egyébként a versenyt megelőzően problémák is támadtak: olajpumpát kellett cserélni benne. Arra a kérdésre, hogy a technikai gond mennyire hátráltatta a németet az időmérőn, ahol csak a 7. rajtkockát csípte el, Binotto így felelt: „Semennyiben, egy kisebb folyadékszivárgás volt csak – semmiben sem hátráltatta az időmérőjét, és szerencsére a versenyét sem.”

A Ferrari csapatfőnökét természetesen megkérdezték arról is, hogyan lehetne legyőzni a Mercedest idén – a szakember pedig meglepően optimistán nyilatkozott ezzel kapcsolatban.

„Ha az idény első versenyeit nézzük, volt már pár olyan futam, ahol legyőzhettük volna a Mercedeseket. Lesznek további lehetőségek is, és hiszem, hogy folyamatosan javítunk az autón. Abban bízunk, hogy előbb-utóbb minden pályán képesek leszünk legyőzni őket.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!