Friss hírek

Binotto szerint nagyot lépett előre a Ferrari

Sikerült előrelépéseket tennie új V6-os erőforrásának köszönhetően a Ferrari Forma-1-es csapatának – mondja az olasz istállót irányító Mattia Binotto, aki a Scuderia népszerűsége miatt sem aggódik.

A Ferrari az elmúlt időszakban vetette be legújabb V6-os erőforrását, Charles Leclerc és Carlos Sainz pedig erős pontszerő helyen végzett a múlt hétvégi Amerikai Nagydíjon. A maranellói gárda így mindössze 3,5 pontos hátrányban van a konstruktőri versenyben a McLaren mögött.

Austinban Charles Leclerc 24 másodperccel Daniel Ricciardo előtt ért célba, Binotto pedig azt mondja, ez is azt mutatja, milyen nagyot lépet előre tavalyhoz képest.

„Ha általánosságban vesszük az idei szezont, a McLaren mindig nagyon versenyképes volt a közepesen gyors és gyors kanyarokban, és Austinban is ez volt a helyzet” – mondta a szakember a vasárnapi versenyt követően. „De azt gondolom, ha a hétvégi teljesítményt nézzük, előttük voltunk most.”

„Ez az időmérőn is evidens volt, Charles pedig sok másodperccel Ricciardo előtt végzett. A teljes kört tekintve egyértelműen mi voltunk a gyorsabbak ezen a hétvégén. Ezért is gondolom úgy, hogy sajnálatos, hogy Carlos [Sainz] nem tudott ott lenni végül elöl Charles-lal.”

„Ezen a hétvégén maximális leszorítóerőt használtunk, de majdnem hozni tudtuk a többiek végsebességét. Ha a tavalyi évet nézzük, ez óriási előrelépés. Persze tudjuk, hogy még lemaradásban vagyunk a legjobb motorhoz képest, de úgy hiszem, már nem olyan drámai ez a hátrány.”

A Forma-1 által nemrégiben elvégzett globális szavazás eredménye azt mutatja, a Ferrari népszerűsége csökkent az elmúlt években – jelenleg csupán a harmadik legnépszerűbb csapat a Scuderia. Binotto azt mondja, elsősorban a teljesítmény javítására összpontosítanak.

„Elsősorban a teljesítményre fókuszálunk, ez kell, hogy legyen a prioritás. De a népszerűség is fontos” – mondta Binotto. „Hallottam ennek a szavazásnak az eredményeit. Azt kell mondjam, én is elvégeztem a saját szavazásomat, és ha megnézzük az austini lelátókat, még mindig sok volt a vörös színből! Meggyőződésem, hogy népszerűségünk szerte a világon még mindig nagy.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!