Binottót is meglepte Vettel pole-ja

Ferrari, Australian Grand Prix 2019, Melbourne Mattia Binotto
Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel hosszantartó időmérős nyeretlenségi szériát tört meg, amit ő maga is alig hitt el. Mint kiderült csapatfőnöke sem számított ilyen jó eredményre.

Mattia Bonitto meglepetésnek nevezte a kanadai időmérő eredményét, a tegnapi nap után egyáltalán nem számítottak erre. Azonban hozzátette, hogy ez a részsiker a csapat motivációjának is rendkívül jót tett.

Boldogok vagyunk, ez az eredmény nagyon fontos volt számunkra. Az elmúlt időszak nem éppen úgy sikerült, ahogyan szerettük volna, és hogy őszinte legyek, hogy sok babér terem nekünk, főleg amilyen szinten a Mercedes van. A csapat és a pilóták is jól dolgoznak, Seb remekül ment, teljesen megérdemelt neki az első rajtkocka. Tudatában vagyunk viszont annak, hogy a pontokat nem ma osztják, de attól még nagyon jó érzés a csapatnak.”

A Ferrari csapatfőnökét a holnapi verseny esélyeiről is kérdezték és úgy gondolja, hogy a gumik miatt kemény futam elé néznek:

Egész jó helyzetben vagyunk. Lewis a két versenyzők között van, Valteri is csak hatodik, Max pedig még a top tízben sincs. Kecsegető tényezők, de ettől a futam még nagyon nehéz lesz. Még magasabb hőmérséklet várható, ami azt jelenti, hogy a gumik is jobban fognak kopni, főleg a hátsók. Nagyon összeszedetteknek kell lennünk, de egyelőre ki akarjuk élvezni a mai sikert”.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!