Binotto: Talán nem mindent csináltam tökéletesen - F1VILÁG.HU

Binotto: Talán nem mindent csináltam tökéletesen

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, feltette magának a kérdést, hogy alkalmas-e arra, hogy a száguldó cirkusz legpatinásabb csapatát irányítsa.
GP 70MO ANNIVERSARIO  F1/2020 -  VENERDÌ 07/08/2020    credit: @Scuderia Ferrari Press Office Mattia Binotto

A szakember tavaly január óta csapatfőnöke a Ferrarinak, mely az idei szezon során kiábrándító formát mutat.

A Ferrari vezérigazgatója, Louis Camilleri viszont a minap újra biztosította Binottót arról, megkapja a szükséges támogatást, és eszük ágában sincs leváltani a szakember.

Binotto azt mondja, nem félti a helyét, mert tudja, hogy a vezérkar támogatja őt, azt azonban elismerte, neki voltak kételyei arra vonatkozóan, hogy alkalmas-e a csapatfőnöki pozícióra.

A szakember a Corriere della Sera című olasz lapnak adott interjút, ebben megkérdezték arról, érezte-e bármikor is úgy, hogy veszélyben van a pozíciója.

„Őszintén szólva soha, mert tudom, hogy megkapom a menedzsment támogatását. Magamat viszont megkérdőjeleztem. Gondolkodtam azon, hogy vajon alkalmas vagyok-e a csapatfőnöki szerepkörre” – mondta a svájci-olasz szakember.

Binotto azt mondta, végül arra jutott, hogy megvannak a képességei ahhoz, hogy segítsen a Ferrarinak fordítani a helyzeten, azt azonban elismeri, talán nem mindent csinált tökéletesen.

„Bizonyos területeken végezhettem volna jobb munkát, például a technikai átszervezést elvégezhettük volna korábban” – mondta.

„De hiszem, hogy az F1-ben eltöltött 25 évem, illetve ennek a vállalatnak az ismerete kulcsfontosságú ahhoz, hogy jól végezzem a munkámat.”

„Csapatfőnökként az elsődleges szerepkör nem technikai. Charles [Leclerc] szerződésének meghosszabbításán, illetve [Carlos] Sainz szerződtetésén dolgoztunk, és számos egyéb dolgon.”

Hirdetés

„Elképzelhető, hogy azzal, hogy kevesebb fókusz helyeződött a technikai oldalra, nem voltunk olyan hatékonyak, de nem felejtsük el, hogy másfél éve mindenféle jelzés nélkül lettem csapatfőnök. Szóval időbe telik, minden győzelmi ciklus ezt bizonyítja.”

„Ha visszagondolok, milyen volt a Ferrari 1995-ben és 2000-ben, rengeteg minden változott. Nem az átszervezés lesz az utolsó lépés.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!