Binotto távozása óriási feladat elé állítja a Ferrarit - F1VILÁG.HU

Binotto távozása óriási feladat elé állítja a Ferrarit

Kihívásokkal teli időszak, és egyúttal rendkívül komoly feladat vár a Ferrari Forma-1-es csapatára Mattia Binotto távozása után, az olasz istállónak ugyanis nem egy, hanem rögtön két kulcspozícióra kell megfelelő szakembert találnia.

A maranellóiak kedden jelentették be, Binotto 28 év után távozik a Ferraritól, így 2023-ban új csapatfőnöke lesz majd a patinás olasz istállónak. A szakember 2019 óta látta el a csapatfőnöki teendőket, utódja pedig a legfrissebb hírek szerint az Alfa Romeótól érkező Frederic Vasseur lehet.

A svájci szakember azonban nemcsak csapatfőnökként tevékenykedett, hiszen közel négy évvel ezelőtti kinevezésekor megtartotta eredeti feladatainak egy részét, és nem neveztek ki új technikai vezetőt utódjaként. Binotto 1995-ben kezdett mérnökként dolgozni a Ferrarinál, később a motorrészleg vezetője lesz, majd James Allison távozása után 2016-ban technikai igazgatónak nevezték ki.

Távozása tehát azt jelenti, a Ferrarinak rögtön két kulcspozícióra kell megfelelő szakembert találnia. Ami a csapatfőnöki széket illeti, az már bebizonyosodott, hogy az olasz istálló kívülről hozna új szakembert – a hírek szerint a McLarent irányító Andreas Seidlt, illetve korábban a Red Bull-főnök Christian Hornert is megkörnyékezték.

Hacsak a Ferrari nem talál egy olyan vezetőt, aki mindkét pozíciót képes lesz betölteni a jövőben, szinte bizonyos, hogy a házon belüli struktúrán változtatniuk kell majd az olaszoknak. Nincs egyszerű dolga a Scuderiának, hiszen a legnagyobb technikai guruk aktív szerződéssel rendelkeznek a Forma-1-ben, ráadásul felmondásuk esetén hosszú ideig nem is vállalhatnak munkát más istállónál.

Amikor például Dan Fallows megállapodott az Aston Martin csapatával, és elszerződött a Red Bulltól, csupán 10 hónap után kezdhetett el dolgozni a silverstone-iaknál – ráadásul úgy, hogy a két istálló megállapodott a szakember felmondási idejének lerövidítéséről. Mindez tehát azt jelenti, hogy jó eséllyel csapaton belül választanak majd ki új technikai vezetőt, ez pedig kétségkívül a technikai részleg átalakításával jár majd.

Az mindenesetre bizonyos, hogy a Ferrarinak gyorsan kell lépnie, a 2023-as szezon ugyanis rohamléptekkel közeleg, a jövő évi autó fejlesztése szempontjából pedig az előttünk álló időszak meghatározó Maranellóban is…

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!