Binotto több versenyt kihagy 2021-ben is - F1VILÁG.HU

Binotto több versenyt kihagy 2021-ben is

Jó néhány versenyt kihagy majd 2021-ben a Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto. A szakember az olasz istálló 2022-es fejlesztéseit felügyeli majd Maranellóban.

A Ferrari annak reményében vág neki az előttünk álló idénynek, hogy versenyképesebb autó áll majd rendelkezésére, mint az elmúlt szezonban. A csapat viszont nem számít győzelmekre és világbajnoki címre, sőt, hamarosan minden figyelmét a 2022-es autó fejlesztésének szenteli.

„Tavaly már kihagytam bár futamot, hiszen végső soron egy egész vállalatot kell menedzselni, nem pedig csak egy versenyhétvége során van munka a pályán” – mondta Mattia Binotto pénteken.

 

„Rengeteg minden történik Maranellóban, sok embert kell menedzselni, koordinálni, nagy az aktivitás.”

„Idén remélhetőleg 23 versenyből áll majd a bajnokság. Nagyon hosszú lesz, sűrű lesz az év második fele, 2022-re pedig nagy kihívásokkal nézünk szembe.”

„Az a szándékom, hogy nem leszek ott az összes versenyen 2021-ben. A szezonkezdet során persze képviselem majd magam. Fontos lesz, hogy legalább a teljesítményünket kiértékeljük az elején, hogy minden jól működjön a versenypályán.”

„De egy ponton majd elkezdek versenyeket kihagyni, és Maranellóban leszek, ahol 2022-re koncentrálok majd.”

Binotto azt mondja, természetesen azokon a hétvégéken is aktívan dolgozik majd, melyeken nem lesz ott személyesen a versenypályán. Feladatai egy részét viszont – akárcsak tavaly – Laurent Mekies látja majd el.

„Nyilvánvaló, hogy amikor Maranellóban vagyok, akkor is megvan a távolból zajló munka, szóval folyamatosan közvetlen kapcsolatban leszek a csapattal. De Laurent Mekies, a sportigazgatónk ott lesz a pályán, aki már rengeteg tapasztalattal rendelkezik. Tavaly is bizonyította, hogy képes vezetni az egész csapatot egy versenyhétvége során.”

Binotto pénteken megerősítette, a Ferrari „nem fok sok időt szentelni” a 2021-es autó fejlesztésére.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!