Binotto: Tudom, hogy az én időm is véges a Ferrarinál! - F1VILÁG.HU

Binotto: Tudom, hogy az én időm is véges a Ferrarinál!

A kiábrándító 2020-as idény után is élvezi John Elkann elnök támogatását a Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto – a szakember azonban pontosan tudja, az ő ideje is véges a patinás olasz istállónál.

Binotto 2019-ben vette át a csapatfőnöki feladatokat Maurizio Arrivabenétől, abban az évben a Scuderia a 2. helyen zárt a konstruktőri pontversenyben a Mercedes mögött.

A tavalyi évben viszont drámai visszaesést láthattunk: a Ferrari csak a 6. helyen zárta a bajnokságot, ráadásul idén sem számítanak győzelemre a szabályok stabilitása miatt.

A kiábrándító eredmények ellenére Binotto maradt az istálló élén, a csapatnál pedig jelenleg is kőkeményen dolgoznak azon, hogy visszatérjenek a győztesek útjára.

„Nincs változás a terveinkben, nincs változás a jövőnkben” – mondta Binotto. „Tudom, hogy az én időm is véges. Teljes mértékben tisztában vagyok azzal, hogy csapatként jól kell teljesítenünk, mint ahogy nekem is jól kell teljesítenem csapatfőnökként a következő idényekben.”

A Ferrari tavaly nemcsak a Mercedesszel, de a Red Bull-lal, a McLarennel, a Racing Pointtal és a Renault-val szemben is alulmaradt. A csapatfőnök elismeri, ez az eredmény elfogadhatatlan.

„Összességében egy nagyon intenzív, sűrű, és sok szempontból nehéz idény volt, a teljesítményünk pedig nem volt megfelelő” – fogalmazott. „Nagyon rossz az, hogy a 6. helyen zártunk a konstruktőri pontversenyben, 1980 óta nem fordult elő ilyesmi. Ugyanakkor egy olyan idény volt, melynek során rengeteget invesztáltunk a jövőnkbe.”

„Próbáljuk megalkotni a szilárd alapokat, amikre szükség van ahhoz, hogy nagyon versenyképesek legyünk, és remélhetőleg egy új győzelmi ciklust indítsunk.”

A Ferrarihoz egy új versenyző is érkezett: Charles Leclerc csapattársa Carlos Sainz lesz majd, a Scuderiának 1968 óta nem volt ennyire fiatal versenyzőpárosa.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!