Binotto: Túl gyakran fordulnak elő hibák - F1VILÁG.HU

Binotto: Túl gyakran fordulnak elő hibák

HIRDETÉS
Túl sok olyan probléma üti fel a fejét a Ferrari Forma-1-es csapatánál, melyek nem fordulhatnának elő – ezt mondja Mattia Binotto, az olasz istálló csapatfőnöke azok után, hogy a Német Nagydíj időmérő edzésén újfent leszerepeltek.
GP GERMANIA F1/2019 - SABATO 27/07/2019 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office  Charles Leclerc Ferrari Sebastian Vettel

Pedig a Ferrari pazar formát mutatott a szabadedzéseken: versenyzői mindhárom tréningen a leggyorsabbak voltak, és az időmérőnek úgy vághattak neki, hogy jó esélyük volt a rajtelsőség megszerzésére.

Sebastian Vettel viszont turbóhiba miatt mindössze 1 kört tudott megtenni, így a vasárnapi versenyt csak az utolsó helyről kezdheti meg. Csapattársa, Charles Leclerc sikeresen bejutott a Q3-ba, ott azonban őt is technikai gond hátráltatta, így csak a 10. rajtkocka lesz az övé Hockenheimben.

Mattia Binotto csapatfőnök a médiának nyilatkozva azt mondta, természetesen nagyon csalódottak, és a mai problémák azt mutatják, hogy még keményebben kell dolgozniuk. Az olasz szakember mindenesetre kiemelte, hasonló technikai gondokkal korábban nem szembesültek.

„Nagyon keserű dolog, ami történt, csapatként rendkívül csalódottak vagyunk” – mondta Binotto.

„Én vagyok a leginkább csalódott a versenyzőink miatt, akik egészen addig kiváló munkát végeztek. De azon csapattagok miatt is csalódott vagyok, akik olyan keményen dolgoznak a gyárban.”

„Nem fordulhatnak elő ilyen incidensek, és nálunk túl sok van belőlük. De amik ma felütötték a fejüket, azokkal korábban soha nem találkoztunk, még a tesztpadon sem.”

„Sebastiannak az intercoolerrel volt problémája, ami egy újonnan beépített elem volt. Charles-nak pedig a benzinpumpa vezérlőjével akadt gondja. De mélyre kell ásnunk, hogy kiderítsük, mi is okozta ezeket a problémákat.”

„A történtek jól mutatják, hogy keményebben kell dolgoznunk, és minden folyamatot meg kell vizsgálnunk. De egy dolgot már most tudok: egyik meghibásodásnak sincs köze a megtett kilométerekhez.”

Fotó: Scuderia Ferrari

Binotto azt reméli, versenyzői a kedvezőtlen rajtpozíciók ellenére erős versenyt futhatnak vasárnap.

Hirdetés

„Úgy kell hozzáállnunk a versenyhez, hogy még érhetünk el jó eredményt. Tudom, hogy a versenytempónk erős. Nem szabad dühösnek lennünk, csak jobb munkát kell végeznünk.”

És vajon a technikai problémák pole pozíciótól fosztották-e meg a Ferrarit?

„Nehéz megmondani. De ha megnézzük, mennyire voltunk gyorsak a szabadedzéseken, akkor talán ki lehet jelenteni, hogy az első sor kétségkívül benne volt. És nagyszerű csata lehetett volna Charles és Sebastian között.”

A száguldó cirkusz mezőnye ezen a hétvégén Monzában vendégszerepel, az F1VILÁG.HU csapata pedig a helyszínről számol be az Olasz Nagydíj eseményeiről! Weboldalunk mellett érdemes figyelemmel kísérni Facebook-oldalunkat is, de természetesen elérhetőek vagyunk az Instagramon is!

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!