Friss hírek

Binotto: Verstappen megszegte a szabályokat

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke szerint Max Verstappen, a Red Bull versenyzője egyértelműen szabályt szegett, amikor a Mexikói Nagydíj időmérőjének végén nem lassított a sárga zászlónál.

Valtteri Bottas a Maxikói Nagydíj időmérő edzésének végén ütközött a falnak, ami miatt sárga zászlós periódus lépett érvénybe. A versenyzőknek így az utolsó kanyarhoz érve lassítaniuk kellett – ezt legtöbben meg is tették, azonban Verstappen így is javítani tudott köridején, és pályacsúccsal megszerezte a pole pozíciót

Az időmérő után a közösségi média az eset miatt lett hangos, és várták az FIA döntését, a versenybírák azonban nem vizsgálják Verstappent

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke úgy gondolja, Verstappennek jobban le kellett volna lassítania, és egyértelműen szabályt szegett. 

„A mi versenyzőink lelassítottak, amikor jött a sárga zászló” – nyilatkozta Binotto, habár valójában csak az egyik Ferrari-pilótáról volt szó, hiszen Leclerc még a baleset előtt befejezte gyorskörét. 

„Volt egy versenyző, aki ütközött, nyilvánvaló, hogy lelassítanak” – folytatta. 

„Mutatták a sárga zászlókat, és a pilóták segíteni ilyenkor nem tudnak, de le tudnak lassítani. Ha valaki nem így tesz, az azt jelenti, hogy megszegi a szabályokat.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Ajánlott híreink
Binotto: Verstappen megszegte a szabályokat
Verstappen: Egy Mercedesszel is 2 tizeddel gyorsabb lennék Hamiltonnál
Marko: Gasly nem megy az Alpine-hoz, de a Red Bullhoz se
Rosberg nem akar F1-es csapatfőnök lenni
Ajánlott híreink

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!