Binotto: Vettel megerősödve tér vissza

Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel Ferrari
A Montrealban elveszített győzelem után megerősödve fog visszatérni a versenypályára a négyszeres Forma-1-es világbajnok, Sebastian Vettel. Ezt Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke állítja.

Vettel érthető módon rendkívül frusztráltan távozott a Kanadai Nagydíj helyszínéről, hiába szelte át ugyanis elsőként a célvonalat, 5 másodperces büntetése miatt a győzelem riválisa, Lewis Hamilton ölébe hullt.

Vettelt azért büntették meg, mert a montreali verseny 48. körében veszélyesen tért vissza a pályára kicsúszása után, akadályozva ezzel Hamiltont. A Ferrari hétfőn este megerősítette, az ügy felülvizsgálatát kérte a Nemzetközi Automobil Szövetségtől (FIA).

Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke az olasz RAI televíziónak nyilatkozva azt mondta: „A videófelvételek és az autó adatai alapján továbbra is meggyőződésünk, hogy semmi rosszat nem tettünk Kanadában. További bizonyítékokat gyűjtünk, hogy ezt alátámasszuk. Igyekszünk annyi bizonyítékkal előállni, hogy végül semmissé tegyék ezt a büntetést.”

Binotto hozzátette, a Montrealban történtek után Vettel „erősebb lesz, mint valaha”.

„A pillanat, amikor felcserélte a táblákat az autó előtt, a hitelesség jele volt. Mindenki megértette, vagy értékelte a reakcióját.”

A Forma-1 mezőnye ezen a hétvégén Franciaországba látogat majd, a Paul Ricard versenypálya pedig nem kifejezetten kedvez a Ferrarinak. Ennek ellenére a Scuderia mérnökei bizakodóak, sikerült ugyanis megoldást találni azokra a korrelációs problémákra, melyek az évad elején hátráltatták a csapatot.

A csapatfőnök mindazonáltal visszafogottan nyilatkozott az esélyekről.

„A Paul Ricard versenypálya sokkal nehezebb lesz számunkra, mint a montreali. A kanadai hétvége előtt sem sokan voksoltak ránk, mégis meglett a pole, és elsőként szeltük át a célvonalat. Minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy a lehető legjobban szerepeljünk Franciaországban is.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!